Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Международен фестивалПРАЗНИЦИ НА МЛАДЕЖКОТО ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВОБУРГАСКИ ИЗГРЕВИ

Празниците на младежкото театрално изкуство в град Бургас се провеждат за първи път през 2005 г. като регионален двудневен фестивал – преглед на детските и младежките театрални формации от Област Бургас. След провеждането на второто издание на Празниците / 2006 г./, много детски, юношески и студентски театрални формации от цялата страна изявяват желание да участват във фестивала.Става видно, че значимостта му надминава първоначалния териториален и възрастов обхват.Така през 2007, 2008 и 2009 г. Празниците на младежкото театрално изкуство се утвърждават като тридневен театрален форум с национален обхват и три възрастови групи. От 2010 г. фестивала е обявен за международен и получава името “Бургаски изгреви”.
Международния фестивал “Празници на младежкото театрално изкуство “Бургаски изгреви” се провежда от Център за изкуство и култура ”Компас” под егидата на областния управител на Бургаска област, със съдействието на Община Бургас, Регионален инспекторат по образование на МОМН, Регионален експертно-консултативен център ”Читалища”, Куклен театър - Бургас и Драматичен театър “Адриана Будевска”. Театралните празници са включени в Националния календар за извънучебни дейности на Министерството на образованието и в Националния културен календар на Министерството на културата.
Сцени:

Драматичен театър „Адриана Будевска”
Държавен куклен театър - Бургас
Зала „Лукойл”
Военен клуб

Открити сцени в Приморския парк
„Охлюва”
„Терасата”/до Морското казино/
„Мостика”
на морския бряг

Открити сцени в град Бургас
„Подлеза” /пред фонтаните до арката на Св.Николай Чудотворец /
площада пред сградата на Община Бургас
ж.к. „Меден Рудник”
кв.Сарафово
кв.Крайморие

Открита сцена
остров „Св.Анастасия”
остров „Св.Иван”

Открити и закрити сцени в градовете:
Поморие, Несебър, Ахелой, Созопол, Царево и др.

Тази статия е разглеждана: 2686 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Почистваща фирма Варна Пролет на село Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Божидара -спокойствие в морската градина Флора Бургас 2009 Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Конкур глазами зрителя културен център жълто и сиво камини Кокили за Строители Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development