Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Царево

Царево

Община Царево заема югоизточната част на Р България . Намира се на 65 км. Южно от Бургас.
Специфичен поземлен ресурс, с който розполага Община Царево и се използва за реализиране на нейните туристически функции е плажната ивица . По протежение на морския бряг в общината са се оформили 16 плажни ивици с обща дължина 9184 м., а самия общински център - гр. Царево е разположен на 3 залива.
С многообразието на забележителности от различен характер (природни, исторически, архитектурни и др.) Община Царево се очертава като една от най-атрактивните общини в Бургаска област. Уникалното съчетание на море, планина и реки, екзотична растителност и многообразие на животински и растителни видове, ведно с традициите и автентичната Странджанска култура и обичаи, предоставят разнообразни възможности за развитие на туризъм - опознавателен, екотуризъм, яхттуризъм,,фото и хоби туризъм, ловен туризъм и др.
Eдинствено в полите на Странджа , в с.Българи са запазени корените на уникални езически обичаи , слели се във времето с православните традиции - Нестинарските игри върху огън в чест на "Св.Св. Константин и Елена".
Община Царево е богата на паметници на културата , някои от които са с регионално и национално значение - античните "Ахтополска стена" и Гръцко училище в гр.Ахтопол , църквите "Св. Успение Богородично"- гр.Царево, "Св.Св. Кирил и Методий" в с. Кости, "Св. Пантелеймон" в с.Бродилово, останки от мегалитната култура на траките и др.
На територията на общината се намира най-старият резерват в страната "Силкосия" - обявен за такъв още през 1933 год. Тук се намира една от седемте влажни зони в страната , което е с континентално значение - комплекса "Ропотамо - Велека". През странджанското крайбрежие и Странджа преминава и "Via Pontika"-пролетния път на птиците от Северна Европа на Юг . Уникалната странджанска природа се опазва чрез мрежа от защитени територии , в т.ч. най-големият природен парк в страната - "Странджа" , осем резервата и редица природни забережителности и защитени местности , като "Попови скали" , "Силистар" , "Устието на р.Велека", "Дядо Вълчо" и др.

Тази статия е разглеждана: 4690 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Конкурс прическа Бургас 2009 Приятели Поглед към Бургас през залива Созопол БГ СМЕШКИ Бургас, Флора 2008 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца флора 2008 Графила 2009, Бургас казан с тръжи Стилът на знаменитостите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development