Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Добави Информация Медицински комплекс “МАЙЧИН ДОМ” - Варна

В Медицинския център се извършват прегледи при едни от най-добрите медицински професионалисти в региона по акушерство и гинекология, педиатрия, гръдна хирургия, съдова хирургия, урология, УНГ, гастроентерология, медицинска генетика и други специалности.
Извършват се широк спектър от клинични, инструментални, цитологични, лабораторни, микробиоологични и др. изследвания. При специалистете в медицински център “Майчин Дом”-Варна, Вие можете да разчитате на коректна, професионална и висококвалифицирана помощ.
Към медицинския център функционират две амбулаторни операционни зали с четири прилежащи стаи за кратковременен следоперативен престой, където се извършват инвазивни диагностични процедури и кратки операции неизискващи болничен престой (one day surgery).
Медицинският център разполага със съвременна апаратура подобряваща диагностичния процес и даваща възможност за адекватно и модерно лечение:
- съвременни ехографски апарати с доплер
- 4Д ехограф (3Д в реално време)
- колпоскопски апарата
- хистероскопска апаратура
- лапароскопска апаратура
- цистоскопска апаратура
- aртроскопска апаратура
- фиброгастроскоп
- фибросигмоидоскоп
- остеодензитометър за измерване на костната плътност
- рентгенов апарат
- мамограф
- аудиораф
- лаборатория за клинични, имунологични, хормонални, цитологични и микробиологични изследвания. Асиситрани Репродуктивни Технологии (ART), Ин витро (IVF )

В нашия център за борба с безплодието в семейството ние сме предоставяме всички възможности на асистираните репродуктивни технологии (ART) - вътрематочна инсеминация, Ин Витро (IVF), ICSI, замразяване на сперматозоиди и ембриони и пълната гама от необходими изследвания.
Центърът разполага с най-съвременната апаратура в областта.

От 01.02.2008 в центъра стартира програма за ин витро и по Здравна Каса. В този случай лекарствата се поемат от НЗОК, а пациента заплаща само Ин витро процедурата.
Необходимите документи за включване в програмата на НЗОК за лечение на безплодието при жената:
1. При жената:
1.1 Гинекологичен преглед с описание
1.2 Кръвна група, ПКК, СУЕ, Време на кървене, Време на съсирване, фибриноген, ASAT, ALAT, Урея
1.3 Влагалищен секрет
1.4 Хормонални изследвания - FSH, LH, Estradiol, Progesteron
1.5 Ехография на матка и яйчници
1.6 Рецептурна книжка, заверена от личния лекар с диагноза: Безплодие при жената N97.0
2. При мъжа
2.1 Спермограма (при нужда две от различни центрове по АРТ)
3. При двамата
3.1 Wasserman
3.2 HIV
3.3 HBsAg
3.4 HCV

В СБАГАЛ "Майчин Дом" - Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и жените с гинекологична патология. Болницата разполага с отделение по акушерство и гинекология с гинекологичен, родилен, и неонатологичен сектор и отделение за анестезиология и интензивно лечение. Функционират 3 операционни и 2 родилни зали. Пациентите се настаняват в стаи със самостоятелен санитарен възел, целогодишно климатизирани, оборудвани с телефон, телевизор, кабелна телевизия, разговорни уредби.
В отделението, постъпващите пациенти могат да се лекуват по клиничните пътеки, заплащани от здравната каса, при условие че са здравно осигурени. Пациентите доплащат, както следва за отделните нозологични единици според цените на Медицински комплекс "Майчин Дом" - Варна. В гинекологичния секотр се извършват всички видове гинекологични операции както и консеравтивно лечение:
- операции чрез коремен достъп (хистеректомия, миомектомия, кистектомия и др.) - при различни гинекологични заболявания
- Микроинвазивни операции ("безкръвни", ендоскопска хирургия) - лапароскопия и хистероскопия - предпочитан оперативен метод при много гинекологични състояния. Голямото предимство е свързано с минимален (еднодневен) болничен престой и много бързо възстановяване на пациентите.
- Операции с вагинален достъп, урогинекологични операции - при изапдане на тазови органи , инконтиненция.
- Дилатация и кюретаж, прексване на бременността.
- Онкологична хирургия - конизация на маточната шийка, Радикални операции при онкологични състояния
- Полагат се грижи при медикаментозно лечение на гинекологични заболявания.
- Извършва се интензивно наблюдение на бременни с повишен риск /прееклампсия, захарен диабет и др./, преждевременно пукнат околоплоден мехур, съпътстващи заболявания на бременната както и усложнения на бременността.
Гинекологичния сектор разполага с 13 легла и 2 операционни зали, снабдени със съвременна операционна и анестезиологична апаратура с възможности за пълно мониториране на пациента по време на операция.
- Полагат се грижи за бременните по време и непосредствено след раждането
- Водят се нормални раждания както и цезарови сечениа
- По желание на бременните се прилага по избор обезболяване на раждането чрез епидурална аналгезия
- Предоставя се възможност на желаещите родители за събиране на стволови клетки на новороденото по време на раждането
Родилният сектор разполага с 17 легла ,предродилна зала, родилна зала, операзионна зала.
- Предродилна зала - тук се настанява раждащата и се извършва активно наблюдение на родилния процес от страна на лекари и акушерки, с наличие акушерски монитор за проследяване на детските сърдечни тонове по време на раждането.
- Родилна зала - разположена до предродилна зала, в нея протича последният етап от раждането - изваждането на бебето. В родилна зала има бебешки кът с възможност за затопляне на бебето, активна реанимация, подпомагане на адаптацията на новороденото.
- До Родилна зала е разположена Операционна зала изцяло за акушерски случаи и при необходимост от оперативно завършване на раждането това се осъществява в най-кратък срок. Сектор Неонатология разполага с:
- 20 бебешки легълца
- 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи
- Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото
- Инфузионни помпи
- Млечна кухня
В неонаталния сектор се полагат грижи от първите минутите след раждането които, намаляват стреса на новороденото и спомагат то максимално бързо да се адаптира към новите условия на живот. Децата с проблемна адаптация се обгрижват в кувиоз, който гарантира чрез контрол на основните параметри на средата максимална и бърза адаптация на новороденото. Прилага се интензивно лечение – парентерално хранене, кръвопреливане, антибиотична терапия при нужда.
В сектора се отглеждат и преждевременно родени деца както и деца с ниско тегло неизискващи дихателна реанимациия. Новородените деца със забавена сърдечно-белодробна адаптация изискващи апаратна вентилация се насочват към специализираните звена за интензивно лечение.
Когато майката се почуства готова може да вземе новороденото при себе си, а ако реши да използва престоят си в болницата за по интензивна почивка, спокойно може да го повери на грижите на акушерките.
По време на престоя на бебетата в болницата задължително им се се постаявт имунизации за хепатит Б и туберкулоза. Провежда се задължителен скрининг за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм.
Отделение по Анестезиология и реанимация.
След операция първия ден пациентите се настаняват в Реанимационни стаи , където персоналът упражнява постоянен контрол над пациентите и при нужда им се оказват реанимационни грижи.

9010, Варна
ул. “Мир” No. 1
тел.:+359 52 332 000 и 33
факс.:+359 52 383 858
e-mail: [email protected]
www.maichindom-varna.com



Тази статия е разглеждана: 9102 пъти



» обратно
Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Декабрь 2017 года Попрошайка воробей Флора Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас. Тройно дестилирана украинска водка Стилът на знаменитостите Дружинката тръби Известен Созополски профил
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development