Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

УМБАЛ Бургас получи важно дарение за най-малките пациенти



Апаратурата бе дарена от Улрих Хеппе(вдясно), изпълнителен директор на летищния оператор
Ключови думи:
18 Март 2017, Събота



Дарението бе прието от председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи важно дарение -  билирубинметър от последно поколение и монитор за проследяване на жизнените функции на новородените. Първият апарат помага за откриване на жълтеница при бебетата, като изследването с него е по-щадящо, защото е неинвазивно.

Апаратурата бе дарена от Улрих Хеппе, изпълнителен  директор на летищния оператор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, както и от д-р Артюн Мъгърдичян.

„Нашият социален комитет взе решение да помогнем на УМБАЛ Бургас. Досега сме дарявали за деца и различни домове, но за нас е важно да обърнем внимание  и за най-малките жители на област Бургас”, заявиха от летищния оператор.

Дарението бе прието от председателя на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Стелиян Славов, координаторът по хирургични дейности д-р Бойко Миразчийски и координаторът по терапевтични дейности д-р Йорданка Корудерлиева.

„Благодарим Ви за милия жест. Апаратурата ще е много полезна за Отделението по неонатология, в което се грижат за най-малките пациенти”, каза д-р Цанова.

От своя страна Улрих Хеппе сподели, че са се спрели точно на тези апарати, поради няколко причини.
„Имам дъщеричка на пет месеца. Когато се наложи да й вземат кръв за изследване на билирубин тя започна да плаче. Реших, че можем да помогнем този процес да е по-лек за бебетата, за да не изпитват болка”, сподели той.

Апаратите съвсем скоро ще заработят в отделението.


Прочетено: 22296 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Семейство на плажа Божидара -спокойствие в морската градина Над Община Бургас Синята пеперудка pepi Маската майк Момчета Бургас Театър за драма. опера и балет, Бургас хотел Графила 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development