Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Възрастен мъж след иновативна операция: само в УМБАЛ-Бургас решиха моя проблем



Владимир Божков е опериран по лазерен метод за отпушване на слъзни канали, въведен от д-р Даниел Петков (на снимката) и д-р Николай Иванов
Ключови думи: умбал бургас, пациенти, бургас
20 Април 2017, Четвъртък



Запушването на слъзните канали е често срещан проблем. Масово у нас той се решава чрез хирургична операция

82-годишният Владимир Божков от бургаския комплекс „Изгрев“ е един от малкото в страната пациенти, оперирани по иновативен лазерен метод за отпушване на слъзни канали. Вече няколко месеца след манипулацията той се чувства добре и не спира да благодари на лекарите – д-р Даниел Петков, началник УНГ отделение в УМБАЛ Бургас, д-р Николай Иванов и д-р Ирина Попова от Очна болница – Бургас.

„Ходих къде ли не, в цяла България. Всички ми изписваха капки и ме отпращаха. Не се намери никъде лекар, който да се отнесе отговорно към моя проблем. А окото вече започна да бере, престанах да виждам“, разказва Владимир Божков.

Във вестника прочел за  отпушване на слъзните канали с лазер – новия метод,  въведен в Бургас от д-р Даниел Петков и д-р Николай Иванов. Консултирал се е с офталмолози в Очната болница и д-р Попова го насочила към д-р Петков. Операцията е направена в УМБАЛ Бургас. Тя съчетава апаратурата от двете болници – ендоскопския комплекс, с който УНГ отделението на УМБАЛ Бургас разполага, и единственият в града лазер с подобни функции – на Очната болница.  Подходът към решаването на проблема е интердисциплинарен – изисква намеса както на очен лекар, така и на УНГ.

Преди седмица Владимир Божков бе на контролен преглед в УМБАЛ Бургас, който констатира, че лявото око е в идеално състояние и от проблема няма и помен.  Възрастният мъж е толкова доволен, че винаги носи със себе си вестникарската статия за своите лекари и я показва на близки и приятели.

Запушването на слъзните канали е често срещан проблем, особено при възрастните хора. Окото се инфектира и се възпалява, може да доведе и до загуба на зрение. Масово у нас той се решава чрез хирургична операция, при която се прави външен разрез и се създава отвор към носа. Заради разрезите пациентът остава с видими белези в областта на лицето.

Новият метод премахва запушването чрез минимално инвазивни техники – т.нар лазерна ендоскопска процедура. При нея достъпът до носа се извършва чрез миниатюрна камера (ендоскоп), а импулсите на лазера отпушват слъзните канали без разрези и без белези след възстановяването. Поставят се временни силиконови импланти, които водят до пълно възстановяване на слъзния апарат.

„Освен че няма разрези, процедурата, извършена с лазер, изисква по-кратко оперативно време и по-бързо и леко възстановяване“ – коментира д-р Даниел Петков.  След Владимир Божков се оперирани още няколко пациенти, подобна операция предстои и следващата седмица.

Всеки, който желае да получи консултация за новия метод за отпушване на слъзни канали, може да се обади на тел: 056/85 98 51 и 0899 72 19 45.


Прочетено: 14236 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Божидара -спокойствие в морската градина Бургаският кей хотел приморец hannah montana Мой хороший знакомый из Бургаса аЗ В  АНГЛИЯ трансвагон Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Конкур глазами зрителя Фен Pepi kupi dari
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development