Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цените на месото по Великден и Гергьовден



цени на месо, гергьовден, великден
Ключови думи: цени на месо, гергьовден, великден
30 Март 2017, Четвъртък



Прогнозните цени за агнешко и ярешко месо са около 6 лв за килограм тази година, твърдят животновъди. Използваме обаче момента да коментираме един въпрос, който е доста актуален в последните години. Идеята е за начина на отглеждане на животните.

Много се изприказва за свободните кокошки и за пасищно отглеждан добитък. Какво означава това и какви са предимствата. Когато са на свобода животните обикновено се хранят с треви и листа. Те получават естествен имунитет и антибиотици. Не се налага да им се дават лекарства, хранителни добавки, хормони и какви ли не други гнусотии. Този метод на отглеждане прави месото изключително вкусно, независимо, че цената е по-висока.

Когато производителите предлагат органични продукти, известни още като био продукти или екологично чисти продукти, то цената е от 2 до 3 пъти по-висока. Разбира се, качеството в несравнимо.
Това е справката, която се вижда от разгледаните цени на пазара в Югозападна България. Повечето животновъди в региона предлагат продукцията си на животинския пазар в Благоевград.
Три седмици преди Великден търсенето все още я вяло, споделят производителите на месо. Очаква се обаче то да нарастне с наближаване на празничните дни.
Собствениците на ферми твърдят, че непосредствено след Великден цената на яретата падне.
Това коментира собственик на био ферма, предлагаща продукцията си на пазара. Интересен факт е, че производителите наблюдават повишени търсене на ярета за сметка на агнетата. Предположението е, че за разлика от козите, които са сравнително чисти и пасищно отглеждани животни, агнетата се оглеждат повече в затворени помещения.

Проблемът е и във факта, че агнета се раждат през януари, и за 3 месеца стигат 25-30 кг. Според фермерите – това е адекватното тегло за 3 месеца. Ако някой предложи агне с тегло 15 кг, което е на три месеца,  значи животното е мършаво и недохранено.

В този период от годината на пазара вече се предлагат яйца от домашни кокошки, био пилешко месо, био заешко месо, и други екологично чисти продукти




Цените на месото по Великден и Гергьовден
Прочетено: 3636 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Духовности Българско село Бургаски залез.JPG Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Барселона Машините на Леонардо Колоски на белом фоне Най-тъжната ми снимка... Инкубатори за люпене на яйца Маската Приятелки в три цвята
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development