Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Предимството да се живее край моретоПредимството да се живее край морето
Ключови думи: скариди, предимство да се живее край морето
28 Март 2017, ВторникЕдва ли е най-интелигентен изводът, до който достигаме в края на това писание, но твърдя, че едно от предимствата да се живее край морето са скаридите.

В неделя, на излизане от изборната секция, осъзнах още едно предимство да се живее край морето.

Далеч съм от мисълта, че е голям келепир да си на плаж само 15 минути след като си решил. Предимството да ходиш по бански или по плувни шорти из улиците също е готино. То обаче също е една екстра към мястото.

Основното, което ми хареса е, че можеш във всеки момента да има морска здравословна храна без да се налада да си търсиш подходяща биоферма. Риби и миди, раци и причудливо завити скариди – всичко ти е под носа. Продавачите на пазара колкото и да се стараят не могат толкова да оклепат нещата, защото морската храна оклепване не търпи. Тя се скапва от днес за днес, а иди вади очите на 200 кила сафрид с цел да не помътнеят.

По друг начин стои въпроса ако искаш доставка на месо или екологично чисти яйца. Това действително е добре вместо да скиташ сред сергиите да заседнеш в интернет и да пуснеш няколко търсения. Лесно се откриват производителите, а и те не са толкова много.

Това обаче е предимството на Интернет, а сега все още сме на брега на морето. Една чудесна, лесна и бърза за правене храна са морските череши, както тук наричаме скаридите. Те се ловят обикновено с кепче. Лесничко.

Това са същите онези черноморски скариди, които се използват за примамка на попчетата. Ловят се вечер по тъмно. Пуска се една мрежа (кепче) и една подводна лампа, която ги привлича. Дори се чудя защо ги наричат морски череши, а не морски комари, като в крайна сметка се лепят на светлината по тоя адски досаден начин.

И така, май се оказа, че скаридите са едно от предимствата да се живее край морето. Защото в дреболиите са предимствата.Прочетено: 5554 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
синьо Бургас, ФЛОРА 2008 София от Копитото Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Първа копка Долно Езерово евро 2008 лека вечер Детски къщи Teddys house камини Разлистване Неизмазана тухлена селска къща БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development