Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Дари капачка – спаси живот“ набира скорост. Включи се и ти!



Старшата сестра на Отделението по хемодиализа, което всяка седмица предава внушително количество капачки
Ключови думи: дари капачка, инициатива, благородна кампания, бургас, умбал бургас
09 Декември 2016, Петък



Целта на кампанията е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки да се купи кувьоз за отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ привлича все повече поддръжници. Целта й е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, да се купи кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Отделението разполага с достатъчно кувьози, за да помага на недоносените бебета, но постоянната им експлоатация налага честа подмяна.

Кампанията въодушеви най-младите жители на Бургас – децата в детските градини и учениците. С помощта на учители и родители, децата с радост участват и споделят доброто. Много от дарителите използваха празника на града – Никулден, за да донесат своите капачки в болницата. Един от тях бе Хандбален клуб „Фрегата“ – Бургас.

С помощта на Регионално управление по образованието – Бургас и неговия директор инж. Виолета Илиева, информацията за кампанията достигна до всяко училище в Бургас и региона. Досега в кампанията са се включили над 20 училища и детски градини. Десетки са фирмите и хората, които подкрепят и помагат на кампанията. Капачки за УМБАЛ Бургас изпращат жители от всички краища на страната. Една от последните пратки е чак от гр. Костенец. От Дома за възрастни хора с увреждания от село Малко Шарково също изпратиха събрани капачки.

Всяка седмица внушително количество капачки предава и Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас.

Особено активен е Клубът по народни танци „Чанове“, който вече за втори път носи капачки в болницата.  Благодарим на всички дарители! „Дари капачка – спаси живот“ има страница във Фейсбук, която ежедневно публикува информация, снимки и благодарности към всеки дарител https://www.facebook.com/darikapachka/.

Често задавани въпроси:

Докога се събират капачки?

Кампанията продължава, докато се събере нужното количество капачки за покупката на кувьоз. Не спирайте да събирате!

Какви капачки могат да се събират? Само от минерална вода и безалкохолно?

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

Къде да донесем капачките?

Капачките се предават в УМБАЛ Бургас, при портиерите на входовете на болницата. Могат да се оставят и в Строителен техникум – Бургас, бул. Ст. Стамболов 69. Могат да се изпратят и по пощата в УМБАЛ Бургас, бул. Ст. Стамболов 73 – за кампанията „Дари капачка“.


Прочетено: 19530 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
585
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
съботно кафе Мебелна Фабрика ДИЕЗ Първа пролет наближава, кокичета в двора Стилът на знаменитостите аз Следобедно кафе ФАРА НА АХЕЛОЙ Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development