Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спасени книги намират пристан в крайморски градовеСпасени книги намират пристан в крайморски градове
Ключови думи: Бургас, Поморие, Друмников, детски книжки
20 Май 2016, ПетъкПомните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Помните ли Йордан Друмников и неговото детско издателство „Щурче”? Написал е огромно количество детска литература – оттук до небето, където се изкачва на 4 януари 2009 г.
И каква съдба за неговото безценно творчество! Строителен предприемач намира в дома на Друмников огромна библиотека на писателя и книжки от издателството му „Щурче”. Предприемачът се свързал с наследниците и ги попитал какво да направи с книгите? Отговорили му... да не ги занимава с глупости.
Той пренесъл книгите в склада на фирмата. За една седмица дъщерите му ги комплектуват по тематика в отделни пакети и с тях организират благотворителни търгове в София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Събраните в Стара Загора средства са дарени на Дом за деца с умствени увреждания.
Желязко Атанасов от Поморие купува един голям пакет, половината от който предал чрез епископ Йеротей на детско неделно училище към храм в Бургас.
По инициатива на Сдружение „Свети Георги” в Поморие и Сдружение „Общество за духовни изяви” в Бургас бяха спасени и останалите книжки на Йордан Друмников, които вече са в Бургас.
В петък от 10 часа, по време на специално тържество за Деня на славянската писменост и култура, те ще бъдат подарени на децата от Целодневна детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в черноморския град. Директорката на градината Калина Кръстева ще приеме книгите от председателя на Сдружение „Свети Георги” Христо Трифонов и Желязко Атанасов – член на Управителния съвет на сдружението. Румяна Емануилиду – председател на Сдружение „Общество за духовни изяви”, ще разкаже за Друмников, написал и текстовете на много любими на децата песнички. След това част от спасените книги ще поемат към детска градина в Поморие и към детския отдел на Регионална библиотека „П. К. Яворов” в Бургас.
Ето ги на снимка част от самите книжки – прекрасни, шарени, фантастични, забавни, умни и полезни, подходящи както за забавление, така и за обучение, образование и християнското възпитание на детето.Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие

Спасени книги намират пристан в Бургас и Поморие
Прочетено: 43248 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Несебър Димитър Николов Конкурс прическа Бургас 2009 жажда за светлина За Майсторите!!!!!!! Конкур глазами зрителя Рмонтиране(рециклиране) Шарнирни болтове Spirit of Burgas на тела паметникът на Руската армия Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development