Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Как да отличим трапезна вода от изворна вода



КАК ДА ОТЛИЧИМ ИЗВОРНАТА ОТ ТРАПЕЗНАТА ВОДА?
Ключови думи: трапезна вода, изворна вода, вода, води
19 Май 2016, Четвъртък





Ако нашите прадеди са прекарвали часове наред в лов или работа на полето, за да набавят храната си, то днес изборът на продукти е все по-сложен. В многообразието от стоки на пазара,  е необходимо да четем внимателно етикетите, за да сме сигурни за състава и произхода на предлаганите храни и напитки. Малцина са тези, които обръщат внимание на опаковката на бутилираната вода. Повечето от нас се крият зад оправданието: „Всички води са еднакви“. Но как да разберем за каква вода всъщност плащаме и коя с какви качества се отличава?

Важно е да знаем, че не всяка вода с розов етикет е изворна. Напротив, много от тях всъщност са трапезни. Всички бутилирани води задължително трябва да бъдат с етикети, на които присъства информация относно името, произхода и източника на водата. В допълнение, те трябва да указват нейния минерален състав, ниво на pH, както и съдържанието на натрий и флуор, което е важно най-вече при избора на вода за децата.

Изворните води се добиват от естествен източник и не се обработват при бутилиране. Те са природно чисти, като подпис за марката е съответният георграфски произход.

Трапезните води, за разлика от изворните,  преминават през допълнителна обработка, добиват се от открити водоизточници или от вода от градската водопроводна мрежа, като след това се преработват и дезинфекцират, за да станат годни за пиене.

Обикновено трапезните води се обработват чрез обратна осмоза или озониране.

И в двата случая обаче водата преминава през съществен процес на обработка, докато изворната вода се бутилира директно от извора и достига до нас, недокосната от човешка ръка. 

Ето защо когато избирате вода, отделете поне минута, за да прочетете етикета на бутилката, и да се уверите, че купувате най-подходящия продукт за вас и вашите близки.  Заслужава си – 75% от човешкото тяло е вода. Ние сме това, което консумираме. Затова е важно всеки ден да даваме на организма си само най-доброто. В замяна, той ще ви се отплати със здраве, красота и дълголетие.




Как да отличим трапезна вода от изворна вода

Как да отличим трапезна вода от изворна вода
Прочетено: 16218 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Разлистване Кой си изгуби мидите? Гимназия Раковски 9 мая 2015 года Стилът на знаменитостите КАРФУР Бургаски залез.JPG Машините на Леонардо Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Залез най-приятното място за релакс
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development