Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Екология, Здравеопазване // Туризъм // Несебър
Величествен Балкан, Лазурен бряг и Хилядолетна история

Безплатно екскурзии по Екопътека в Свети Влас



04 Юни 2015, Четвъртък



Екопътека в Свети Влас е създадена преди осем години с цел популяризиране на пешеходния туризъм и запознаване на повече хора с природата в района.

Досега знаехме само за хотели в Свети влас и за гуляите по всички кръчми в Слънчев бряг. Дано да е за добро, но вече има и екотуризъм в района

Безплатни пешеходни екскурзии по екопътеката в Свети Влас стартират и това лято в курортния град.

Групите се водят от обучен местен екскурзовод, който информира туристите на английски език за биоразнообразието и животинския свят в района. Там се срещат редки и защитени от Закона за защита на природата растителни и животински видове. Някои от тях са застрашени от изчезване и са включени в Червената книга на България.

Близо деветнайсет километровата екомрежа, обхващаща подножието на източна Стара планина и включва три ръкава – „Величествен Балкан”, „Лазурен бряг” и „Хилядолетна история”. Безплатните турове се правят два пъти в седмицата – във вторник и петък от 8.00 часа. Началната точка е централния площад в Свети Влас, след което групите се отправят към избрания планински поход.

Първият маршрут е с дължина 8 км, вторият ръкав е дълъг 4,7 км, третият е 6 километра. От върховете на трите маршрута се открива уникална панорамна гледка.

Тази година по екопътеката са поставени десет нови указателни табели и пет нови информационни, съдържащи карти с информация за планината, планинските маршрути и биоразнообразието, което може да се наблюдава в района. Там има чешми с изворна вода, няколко беседки и заслони.

Поддръжката по екомрежата се извършва целогодишно от двама служители. Средствата за поддръжка на туристическите ръкави се отделят от кметството. Изготвени са и се раздават безплатно информационни брошури по възлови места в града и курорта „Слънчев бряг”.

Екопътеката е създадена преди осем години с цел популяризиране на пешеходния туризъм и запознаване на повече хора с природата в района. Изготвен е и 20 минутен филм, който популяризира планинския район в Свети Влас




Свети Влас
Прочетено: 24944 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
597
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПЕПИ Коктейл бургаска среща Международен Семинар на фризьорите София pepi Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Конкур глазами зрителя Дантела Бургас и Леонардо камини зад облаците плахо наднича...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development