Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт
Брендън Роджърс вярва, че ще завършат в топ 4

Роджърс оптимист за класиране в топ 4



21 Април 2015, Вторник



Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс вярва, че тимът му може да завърши кампанията в топ 4, с което да си подсигури участие в Шампионската лига.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс вярва, че тимът му може да завърши кампанията в топ 4, с което да си подсигури участие в Шампионската лига. Според специалистът грешките на Ман Сити в последните мачове са дали възможност на отбора му отново да влезе в битката за място в челото, но само от футболистите му зависи дали ще се възползват от предоставения шанс.

Ливърпул победи Нюкасъл с 2:0 в петък на своя "Анфийлд" и шест кръга преди края на шампионата заема пето място в класирането с 57 точки, само на четири от миналогодишния шампион Ман Сити ."Гражданите" от своя страна допуснаха четвърта загуба в последните си шест мача от първенството, отстъпвайки с 2:4 в градското дерби срещу Ман Юнайтед през уикенда.

"Мисля, че имаме големи шансове за топ 4, но разбира се ще се надяваме и на грешки от страна на нашите преки конкуренти. Сигурен съм, че до края на първенството ще има още много обрати и размествания в класирането. Ние ще се борим до самия край", каза Роджърс пред английските медии.
Преди успеха над "свраките" Ливърпул бе в неприятна серия от две поражения, дошли съответно от Ман Юнайтед с 1:2 и от Арсенал с 1:4. Тези неубедителни прояви срещу водещите отбори дадоха основания за редица спортни залози за класиране на Ливърпул извън местата даващи право на виза за Шампионската лига. Самият Роджърс обаче не смята, че може да става дума за каквато и да било криза в тима.

"Спечелихме 10 от 13 мача, но след това допуснахме две загуби и веднага се заговори за криза в отбора. Мачът срещу Нюкасъл бе много важен за нас. Знаехме, че трябваше да отвърнем подобаващо и съм щастлив, че го направихме. Доказахме, че сме задружни в преследване на целите си. Ние сме гладни за успехи и не спираме да се развиваме. Ман Сити може би отвори вратата за нас, но преди всичко ние трябва да продължим да печелим и да играем добре, пък тогава ще видим какво ще се случи ", добави 42-годишният наставник.

До края на надпреварата във Висшата лига Ливърпул ще трябва да гостува на Хъл Сити, Уест Бромич, лидера Челси и Стоук Сити. "Мърсисайдци" имат и две домакинства на КПР и Кристъл Палас. На прекият опонент за класиране в топ 4 Ман Сити пък предстоят мачове у дома срещу Уест Хям, Астън Вила, КПР и Саутхемптън, а освен това възпитаниците на Мануел Пелегрини ще гостуват на Тотнъм и уелския Суонзи.

В същото време, основният стрелец на Ливърпул Даниел Стъридж не попадна в групата за двубоя с Нюкасъл поради контузията, която получи в двубоя реванш срещу Блекбърн от 1/4-финалите в турнира за Купата на ФА преди няколко дни. Английският национал е постоянно преследван от различни травми през тази кампания, като неотдавна се завърна на терена след петмесечен престой в "лазарета".

Все още не е сигурно дали Стъридж ще бъде на линия за неделния сблъсък на "Уембли" срещу Астън Вила от 1/2-финалите за Купата на ФА. По думите на Роджърс с течение на седмицата ще има повече яснота относно състоянието на младия нападател. Друг стрелец на тима Марио Балотели също пропусна двубоя срещу Нюкасъл, но поради настинка. Очаква се италианецът да бъде напълно излекуван в близките дни, но той едва ли ще получи шанс за изява в стартовата единадесеторка с оглед на непостоянните си изяви от идването си в отбора през лятото.
 




Прочетено: 18690 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
586
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
европейка Конкурс прическа Бургас 2009 Тухлена селска къща Pepi Александропулис, Гърция - юни.2007 pepi singing in the rain :))) ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Конкур глазами зрителя Pepi Приятелки в три цвята
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development