Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
България // Малко Търново
Община Малко Търново кани всички на

Европейската нощ на прилепите на 29 август!



В местността „Пропада“ и в самия град Малко Търново има изключително добре запазени убежища на хвъркатите мишки, с които ще се забавляваме в петък вечерта
Ключови думи: прилепи, странджа, европейска нощ на прилепите
28 Август 2014, Четвъртък



Европейската нощ на прилепите събира на 29 август търсачи на приключения в Малко Търново, каним и вас!
След теоретичната част изследователите ще се катерят с пещерна екипировка и ще се разходят с ултразвукови детектори


Във връзка с реализацията на Проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“ и по повод  29 август – Европейска нощ на прилепите, Дирекция на Природен парк „Странджа“  кани децата на Малко Търново и близките населени места, еколози, представители на НПО и  местни жители да се включат в общо приключение послучай международния екологичен празник, който всяка година се отбелязва на тази дата.
Програмата започва в 15 часа за децата и ученици до 8-ми клас, в голямата зала на Центъра за обществена подкрепа „Цветница“ в град Малко Търново с
презентация на тема „Прилепите в ПП"Странджа" и по света, с мултимедия. Лектор ще е известният изследовател на обиталищата им Стоян Йорданов.
Следват разглеждане на макети на прилепи от територията на ПП"Странджа" и прожекция на три научно-популярни филма за тези изключително интелигентни  защитени видове
Успоредно с това занимание има катерене с пещерна екипировка,  за да добият представа участниците за работата на прилепните екипи при проникване в подземните местообитания на летящите бозайници. Най-малките ще оцветяват  природни картини с прилепи. Следва състезателна викторина на тема „Опознай видовете прилепи в България“ с награди за най-любознателните. Предвидени са кулинарни изкушения във формата на прилепи и изработване на маска-прилеп, с която всеки участник ще се включи в незабравимото приключение из град Малко Търново. На свечеряване започва разходка с ултразвуков детектор из град Малко Търново, (слушане на неуловимите за човешко ухо ултразвуци, използвани от прилепите за ориентация в тъмнината). За тези, които са в добра физическа форма има посещение на местността "Пропада" – най-голямото убежище на десетки защитени видове прилепи в Югоизточна България (при подходящи климатични условия).
Информационната среща ще се проведе като част от представянето на докладите за оценка на състоянието и мерките за възстановяване и опазване на целеви видове от ПП“Странджа“, във връзка с реализирането на проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“.


Прочетено: 26634 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
577
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ Гимназия Раковски флора 2008 ГРАФИЛА 2009, Бургас Spirit of Burgas АВТОСЕРВИЗ Мой хороший знакомый из Бургаса pepi Община Бургас Конкур глазами зрителя Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development