Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Плевналиев - аз дадох шанс, то не се случи - интервю пред Хоризонт18 Август 2013, НеделяОбширно интервю на президента Росен Плевналиев по програма Хоризонт за предаването Неделя 150 по повод коментарите, че не е присъствал на дебатите в НС за актуализацията на бюджета. 

За Данс, Мюфтийството и мюсюлманите, бюджета, ветото, президетската институция, гражданското общество, приоритетите на президентската институция, до панелките.
"Не ме впочатлява властта
битките и войните
политическото противопоставяне"
В многословно интервю с объркани изречения с начало и без край, с тон, който е крайно време да бъде пипнат, Росен Плевналиев оправдава позициите си пред националното радио. Дребни елементи разколебават респекта към президентстката институция. 
Повече от 23 г президентите на България са налагали вето. Традицията на президентската институция повелява, че президентът в писмен вид показва своите аргументи, а оттам нататък, дебатите се случват в парламента.

"Повече от 23 години президенти са налагали вето и се надявам да са действали както аз, а именно - вето, но с аргументи. Традицията на президентска институция повелява, че в писмен вид президентът представя своите аргументи. ...
Не разбирам защо управляващите не разбират, че моето вето беше шанс, беше протегната ръка, за да могат да се чуят аргументи за какво ще се харчат тези пари.
Още от първите дни на идеята, че би могло да има вето, управляващите излязоха с посоката: Презшидентът обявява война”. Питам: "Правото на вето не е ли конституционно право". Моите аргументи бяха всичко друго, но не и политически
За каква война става въпрос, при положение, че от новото правителство са минали 27 законопроекта, а аз съм наложил вето само на 2. ..."


Прочетено: 8182 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Miss Sixty Община Бургас Красимир Балъков Конкурс прическа Бургас 2009 Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Созопол Община Бургас 6 През поколение Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ ремонт носачи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
29
30
31
01
02


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development