Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Среща с Валерия Андреева и представяне на нейната книга Да откраднеш тайната на хляба



14 Август 2013, Сряда



На 15.08.2013г., четвъртък, от 18:30 ч. в Културен център Морско казино, зала Георги Баев - среща с Валерия Андреева и представяне   на нейната книга Да откраднеш тайната на хляба.

Анотация на книгата
Книгата на Валерия Андреева „Да откраднеш тайната на хляба" е от две части и съдържа  12 разказа и „Девет кратки писма”.
В разказите вниманието е насочен към вътрешния свят на героите, но също така и към всичко онова, с което кореспондира този вътрешен свят. Героите са наши съвременници, живеят в настоящето, ала отправят поглед и към миналото, и бъдещето, които са взаимно свързани и често са провокация да се търси връзката между причина и следствие. Разказите „Среща”, „Разкажи моята история”, „Моят АХ се отчая от мен”, „Да откраднеш тайната на хляба”, Как той срещна Ада”, „Кой съм аз”, „Труден разговор в началото на пролетта”, „Конете на залеза”, „Все още се чудя”, „Да си тръгнеш”, „За всяко нещо си има причина”, „Минзухареният ден” предлагат интересни комбинации от очакваното и изненадващото, докосване до неща все важни за отделния човек.
Животът и смъртта, любовта и щастието, истината и лавината от въпроси, усмивката и преоткриването са част от темите, които са в същината на книгата. Защото човекът не е само биологичен вид – той е сложна комбинация от мисъл и чувство, от желания и стремежи, от светлина и мрак, от знание и догадки.

Във втората част на книгата деветте кратки писма са представени без конкретен получател и без конкретен подател и така могат да бъдат от всеки до всеки. В тях е втъкана любовта към живота, стремежът към проумяване на неговите тайни и пътят към щастието за отделния човек Всяко от писмата има и кратък послеслов, а подписът гласи „С обич. От мен”, което е своеобразно послание от автора към негово величество читателя.

За автора
Валерия Андреева Тодорова е автор на белетристика, поезия, пиеси, публицистика. Завършила е българска филология и втора специалност, свързана с  публичните комуникации във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.
Има публикации в списание „Пламък", списание „Жажда", във вестниците „КИЛ" „Неделник", „България сега” и др.
Произведения от Валерия Андреева са включени в литературни сборници: „Жажда-2010", „Жажда-2013", „Антология на сливенския хумор". Работи в областта на връзки с обществеността. Изнася лекции по реторика. Повече от 13 години е кореспондент на вестник „Българска армия".


Прочетено: 11268 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Best friends pepi Цвете Републиканска след ремонта На лодката pepi Международен Семинар на фризьорите София pepi тръби Кавказка иглика Йордановден 2011, Бургас - от Тина хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development