Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско през Септември - център на екстремни спортове



Фестивал на екстремните спортове в Приморско
Ключови думи: екстремни спортове, Приморско, Фестивал на екстремните спортове в Приморско
09 Август 2013, Петък



Първи фестивал на екстремните спортове в България - X Point -  Приморско на 6-ти, 7-ми и 8-ми септември 2013.


Фестът ще популяризира здравословния начин на живот чрез екстремните спортове.
Фестивалът на екстремните спортове има за цел да донесе непозната тръпка,естествен приток на адреналин и нов начин на разтоварване, далеч от порочните практики сред младото поколение. Очакват се състезания по акробатичен парапланеризъм, болдеринг , уейкборд, скейборд, кайтсърф регата, слаклайн, скално катерене и демонстрации с байкове.
На сцената ще се изявяват музиканти и групи,които подкрепят начин на живот без употреба на наркотици и насилие.

Фестивалът е с продължителност 3 дни и се очаква посещаемост от 5000-10000 човека на възраст от 10 до 60 години. Рекламната кампания за провеждане на събитието вече стартира в националните медии. Професионален екип от оператори и фотографи ще заснемат събитието с цел популяризирането му и разпространение на идеите, които то поддържа.

Предварителните проучвания са предвидени за срок от около 30 дни и обхващат мониторинг за мястото на провеждането, инфраструктурно и геодезично изследване на терена, изработване на необходимите документи за провеждане на фестивала. Целта му е да се рекламира община Приморско като една от най- топлите и красиви български курорти. Един забележителен град – туристически развита локация с разнообразие от културни и исторически ценности. Участниците във феста ще се включат в редица радио и телевизионни предавания. Ще бъдат направени репортажи от подготовката и от самото състезание, както и филм за целия фестивал.

Самият фест ще се проведе на 6, 7 и 8 септември, като състезателните дни са 7 и 8 септември, а 6 септември е предвиден за администриране и организация.

Трите основни републикански надпревари в програмата са – акро - парапланеризъм, катерене- болдеринг и кайт - регата. Състезанията по акробатичен парапланеризъм и Мастърс оупън ще бъде организирани с участието на 10-ма от най-добрите акро -пилоти в света. Дисциплината е изключително атрактивна поради сложността на фигурите, които биват изпълнявани на височина от 1000 метра. По време на състезанието специално подбрано жури ще оценява изпълнените фигури в небето. Часовете на провеждане се обявяват предварително, със забележка, че е възможно да бъдат променяни в зависимост от атмосферните условия.
Националното състезание по катерене- болдеринг представлява стил без въже, обикновено на къси разстояния. Практикува се на големи естествени скали и на изкуствени такива в зала.
Кайт - сърф е едно от най- новите течения във ветроходството, много атрактивно и предпочитано от младите хора. В регатата ще бъдат включени следните дисциплини:
- Course racing
- Hаng time
- Free style(Best trick)

През трите дни на феста ще има и музикална програма. В шоуто ще участват световно известни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ-и, поканени от организаторите.


Прочетено: 14246 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
571
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Храм св.св. Кирил и Методий бургаска среща Конкурс прическа Бургас 2009 ЦЪРКВА Селка къща Кафе Карамел хотел приморец Старите бургазлии разказват св. Николай Чудотворец Колоски на белом фоне Залез
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development