Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - домакин на Националната купа по конен спорт



Бургас - домакин на Националната купа по конен спорт
Ключови думи: конна база Бургас, конна база, конни състезания в Бургас, конни състезания, Георги Базотев
09 Август 2013, Петък



В Бургас предстои да се проведе Международен турнир по прескачане на препятствия.

Съорганизатори на спортното мероприятие са Община Бургас и инж. Георги Базотев - председател на клуба по конен спорт Кан Крум - Бургас. 
През този уикенд, на 10-ти и 11-ти август, ще се проведе квалификация за държавното първенство, а през следващата събота и неделя - 17-ти и 18-ти август - ще се състои състезанието за спечелване на Купата на Бургас. За голямото отличие ще се борят повече от сто и двайсет расови коня. Наградният фонд е 12 000 лева – рекордна сума за спортен турнир от подобно естество.
В момента на терена протичат тренировки с препятствия /т.нар. “паркури“/, за да може състезателните животни да преодолеят стреса от променените климатични и географски условия. Поради засиления тазгодишен интерес и от страна на състезателите, организаторите са подготвили около 130 бокса за расовите коне.
Официалното откриване ще е на 10.08.2013 г. /събота/ от 19.30 часа. Конната база, в която ще се провеждат състезанията, вече е почистена, обновена и украсена, готова да приветства любопитните граждани и гости на Бургас. За публиката организаторите са предвидили възможност да се възползват от новата туристическа услуга, а именно да пътуват до Конната база с атрактивния туристически автобус.
Сред тазгодишните специални гости е наследникът на легендарния монарх Ян Собиески – принц Антон Собиески , както и Владимир Житенски, който е и основен спонсор за спортните събития.
Конете са благородни и чувствителни животни, поради което се изисква специална и всеотдайна грижа за физическото и психическото им състояние. Любопитен факт е, че конната езда е единственият олимпийски спорт, в който мъже и жени се състезават наравно помежду си, и то в тандем с животно.
Организаторите на спортното събитие желаят да превърнат елитарното конеездене в един масов спорт, да бъде по-достъпен за колкото се може повече хора. 


Прочетено: 15334 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Връзка Spirit of Burgas wellcome to bourgas Животът продължава Пролет, кокичета Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Best friends Флора Бургас 2009 Созополски къщи Pepi Източнокатолическата черква
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development