Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Писмо на г-н Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ Шалом по повод некоректно формулираното заглавие06 Август 2013, ВторникПисмото на г-н Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ Шалом по повод некоректно формулираното заглавие Българските евреи започнаха протести срещу кабинета Орешарски. 

ДО  Г-Н ВИКТОР СТЕФАНОВ
ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА DIR.BG

ДО Г-ЖА  НАДЕЖДА ХРИСТОВА
РЕДАКТОР НА DIR.BG

ДО Г-ЖА ЛИДИЯ ПАВЛОВА
ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА В. „ВЯРА”


Уважаеми г-н  Стефанов,
Уважаема г-жо Христова
Уважаема г-жо Павлова,
Във връзка с публикациите във Вашите издания от 5 и 6 август 2013 г., озаглавени „Български евреи започнаха протести срещу кабинета ”Орешарски”” Организация на евреите в България „Шалом” изразява своето несъгласие с опитите на Вашите медии чрез некоректно формулираното заглавие да се манипулира българската общественост и да се създават неверни внушения.
Организация на евреите в България „Шалом”, като българска неправителствена организация, представлява най-голямата част от еврейската общност в страната ни и според своя Устав е необвързана с  политически партии и движения и не извършва политическа дейност.  Като част от българското гражданско общество, членовете на ОЕБ „Шалом” имат различни политически пристрастия.
Организация на евреите в България „Шалом” се надява, че  представителите на политическите сили, изпълнителната власт и представителите на гражданското общество ще насочат усилията си към постигане на стабилност, защото сегашното състояние крие рискове за дестабилизиране на страната, което ще доведе до сериозни вътрешни и международни последици. Очакваме от политическите и гражданските лидери да проявят благоразумие и отговорност, да влязат в диалог помежду си,  като избягват поведение, което засилва противопоставянето и омразата в обществото. 
Медиите имат силно влияние в българското общество и чрез информацията, която разпространяват формират мнения и нагласи. Надяваме се, че ще проявите отговорност към аудиторията си. 
С уважение,
Максим Бенвенисти,
председател на ОЕБ „ШАЛОМ”

София, 6 август 2013 г.


Прочетено: 9472 пъти


Сподели в социалните мрежи
Добави в Svejo
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Републиканска след ремонта Tiffi Shop Весела Международен Семинар на фризьорите София Кавказка иглика НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Театър за драма. опера и балет, Бургас Над Община Бургас МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Компасът на ул.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04


   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development