Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фестивал на японската култура и изкуствата в Бургас



Фестивал на японската култура и изкуствата в Бургас
Ключови думи: японска култура, Бургас, Манга, фестивал на японската култура
09 Юли 2013, Вторник



Фестивал на японската култура и изкуствата Манга и Аниме ще се проведе на 13 юли /събота/ от 12.00 до 19.00 часа във фоайето и двете зали на Младежки културен център – Бургас. 


Организатори на събитието са младежите от Клуб за японска култура „Бака Форс“ /в превод „сила на глупака”/ и Община Бургас. Това издание е както за многобройните в България почитатели на японската култура, така и за всички, на които имат интерес към японската култура и изкуство.
Гостите ще се запознаят отблизо с възникването и развитието на изкуствата „Аниме“ и „Манга“, след което ще се проведат демонстрации на начините им на рисуване.
Аниме“ е съкращение на думата анимация и представлява анимирана версия на японската манга. А „Манга“ е японската дума за комикси и карикатури. Тя обикновено се създава в черно-бял цвят, понякога с изключение на кориците и първите няколко страници. През последните години, главно чрез японските комикси и анимация, японската култура става все по-актуална сред младите хора.
Демонстрация на японските бойни изкуства кудо, джудо и киокушинкай, изложба на комикси и прожекции на късометражни Аниме филми са останалите изненади, включени в програмата на събитието.
От 16.40 ще се проведе т. нар. Cosplay шоу, което всъщност представлява ревю или импровизиран театър, в който участниците трябва да бъдат облечени в ръчно изработени от тях костюми и да изиграят любимите си герои от анимационни филми, рисувани комикси или игри. Най-добре изработените костюми и най-добре изиграните персонажи ще бъдат наградени.
Това и много други любопитни факти за японските традиции, култура и вярвания можете да научите ако посетите зала 1, зала 2 и фоайе на Младежки културен център – Бургас в часовете от 12.00 часа до 19.00 часа на 13 юли в събота.
Събитието е с вход свободен и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година. 


Прочетено: 4758 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Spirit of Burgas Кокили за Строители евро 2008 Кукерландия 2011, Ямбол жажда за светлина Кедрите Отровни гъби ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development