Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Директорът на ПМГ Бургас Станчо Славов: Наказват ме за пропуск, разкрит по мой сигнал



07 Юни 2013, Петък



Станчо Славов е директор на ПМГ Бургас от 1998 г. В гимназията работи от 1991 г. като учител по математика. По време на неговото управление ПМГ Бургас успява да достигне най-високия рейтинг и да стане предпочитаното средно училище в Бургас. Гимназията се превърна в място за обучение на талантливи деца, а впечатляващите им резултати по международните състезания и олимпиади я направиха известна в целия свят.

На 14 май 2013 г. Станчо Славов внезапно бе дисциплинарно уволнен.Мотивите на уволнението началникът на РИО на МОМН Виолета Илиева обяснява с проверка в счетоводството на гимназията, която  е установила, че в продължение на 4 години Славов е получавал по-голяма заплата от допустимата за длъжността, без да има допълнително споразумение, регламентиращо точната сума на това увеличение. Причина за проверката е сигнал, подаден от самия Славов. Уволнението на директора предизвика вълна от възмущение сред учители, ученици и родители на гимназията. Много бързо в негова подкрепа се организира група и обществена подписка. Някои заплашиха, че ако справедливостта не възтържествува и изкуствените обвинения срещу Славов не отпаднат, те ще сменят учебното заведение в знак на бойкот срещу действията на шефката на инспектората.
В Бургас парадоксът е, че природоматематическата  гимназия е рекордьор по медали, отличия и международни награди, а нейният директор – по доноси, клевети и интриги срещу него.
Това е първото интервю след връчването на заповедта,  в  което Станчо Славов коментира дисциплинарното наказание срещу него.
 
Г-н Славов,каква е Вашата позиция за уволнението Ви?
 
-          Аз, разбира се, съм изключително огорчен от начина, по който бях отстранен от длъжността директор и непремерените изявления за извършени от мен умишлени финансови злоупотреби. Тези обвинения са неверни и вярвам, че ще успея да докажа правотата си. Наложено ми бе тежко и напълно незаслужено наказание, последица от многогодишни неуспешни опити да бъда дискредитиран и отстранен от ръководния пост. За съжаление се оказа, че моето добросъвестно поведение ми изигра лоша шега, понеже именно аз установих несъответствието в начисляваното ми трудовото възнаграждение и уведомих РИО за това. През цялото време не съм имал и най-малко съзнание за грешка, камо ли за измама или ощетяване, които са ми вменени и се  тиражират в медиите.
      Не мога да не мисля, че е търсен удобен повод да бъда компрометиран и премахнат.
 
Ще търсите ли правата си в съда?
 
     -     Да. Ще търся справедливост. Искам да  изчистя името си.
           Заради вложения от мен многогодишен труд като учител и директор, заради близките ми,  учениците,  родителите, колегите и учителите,  които ме уважават и подкрепят.
 
Какви са резултатите на ПМГ Бургас тази година?
 
-   Очаквам отново да сме с най-висок бал в региона на приема в VІІІ клас. През тази учебна година 27 учители са извели ученици за участие в  национални кръгове на олимпиади. Класираните ученици са много повече от предишните години – 67. Излъчихме състезатели за участие в 14 национални кръга на олимпиади по различни учебни предмети, както и по три вида спорт за финалите на националните спортни състезания.  Имаме много ученици и отбори на първи и призови места от национални олимпиади, състезания, конкурси, турнири. Наши възпитаници са на първо и второ място по математика в страната по рейтинг, много са учениците ни приети без изпит във ВУЗ и без изпит по математика след VІІ клас. Наш възпитаник от VІІІ клас е в националния отбор – младша възраст за Балканиадата по математика през лятото в Турция, а ученик от ХІІ клас е в националния отбор за Международната олимпиада по математика в Колумбия през юли. Ние сме причина за домакинството на гр. Бургас на международните състезания по математика  IMC и AITMO през юни-юли, провеждащи се за първи път в Европа. Със сигурност и тази година ще имаме лауреати на национална диплома на МОМН. Учениците ни са приети на 100% след VІІ и ХІІ клас където поискат. Полагал съм усилия, водил съм  политика и съм осигурявал  условия и учители това да се случва всяка година. Резултатите се виждат и са за всички нас и нашето бъдеще –  децата ни.
 
 
6.06.2013 г.
 
Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг
 


Прочетено: 17830 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса Spirit of Burgas pepi Морска градина Бургас КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Пролет на село майк Pepi Бургас pepi Земя на хоризонта
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development