Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Как да управлявате бизнеса си докато сте на почивка.



23 Август 2012, Четвъртък


Автор: Sunday Steinkirchner
Източник: Форбс

Като собственик на бизнес, може да е наистина приключение да работите по цял ден, всеки ден. Забравяте за уикендите и ваканциите - всичко зависи от вас бизнесът ви да върви 24 часа в денонощието, да се подобрява постоянно, и да достигате нови пазари.

Тази ви заетост в бизнеса може да направи доста трудно вашето, дори и моментно откъсване от него, дори и за кратка лятна ваканция.

Разбира се, вие най-вероятно можете да свършите повече неща, когато ги правите сами, но почивката е важна за възстановяването ви и за по-лесното вземане на правилни решения. Изнервени сте, как ще вървят нещата докато сте на почивка? Вземете мерки:

1. Използвайте, но не прекалявайте - Технологии. Имате смартфон, а безжичен интернет има почти навсякъде ( дори на крузите), така че е по-лесно от всякога да сте в течение с текущите задачи и в контакт с клиентите, посредством електронна поща. Само гледайте да не прекалявате - вие сте във ваканция, помните ли? Направете си програма, и по-важното поставете си ограничения за разговорите по телефона и употребата на интернет преди да тръгнете. Придържайте се към ограниченията за да не се окаже, че отговаряте на телефонни обжадания, докато яхвате поредната вълна..

2. Подобрете вашите способности за управление на времето. Управлявам бизнеса си всеки ден в продължение на 5 години и си поставям за приоритет 5 седмици, в които да посещавам семейството си. Когато дойде време да ги посетя, съм мотивиран да приключа с допълнителната работа преди да замина, така че да не се наложи да работя докато съм там. Мислете напред: кои задачи могат да се окажат проблемни, докато ви няма? Обърнете им внимание предварително и стратегически планирайте най-заетото ви време. Избягвайте да пътувате по времето, когато се очаква да настъпи някаква криза, или поне такава, на която ще се наложи вие да присъствате. Това ще ви даде възможност физически и психически да сте сред семейството и приятелите си.

3. Поверете част от работата си на някой. Близък мой приятел има бизнес с повече от 15 служители. На една кратка почивка с него, наскоро, го попитах какво се случва, когато се върне от нея. Дали има много задачи, които да наваксва? Дали е обръщано достатъчно внимание на клиентите? Има ли бъркотии, които трябва да се оправят? Неговият отговор беше "Ако нещата не са работили 'както винаги' докато мен ме е нямало, има хора, които биват уволнявани". Като собственик който обича да знае всичко, което се случва, това отекна в съзнанието ми. Понякога е нужно да остъпиш назад и да оставиш другите да упрявляват. Обучавал си ги, така че ги остави да си свършат работата.

Може да е трудно да се откъснете от работата, но със сигурност е възможно да се забавлявате по време на ваканцията с правилните ресурси под ръка. Така че, давайте - отидете на дълго бленуваното пътешествие, починете си и се вдъхновете за да разрастнете бизнеса си след като се върнете.


Прочетено: 34138 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
social distance Предлагаме инкубатори за люпене на яйца pepi Конкур глазами зрителя Щрауси край Грудово Машините на Леонардо търговски център бункер тошко Елена BSB Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development