Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

България може да остане изолирано пространство, ако БДЖ фалира



Снимка: Бургасинфо
Ключови думи: БДЖ, пътнически превози, товарни превози
03 Август 2012, Петък



Криза в системата на пътническите превози на БДЖ, предизвика БСК да излезе с позиция.

Според Камарата, само драстична реформа и последваща оптимизация ще предотврати риска,  България от да остане без железница. В ЕС мрежите на високоскоростните влакове се разширяват. Има опасност  България да остане изолирана от Европа.
БСК осъди тенденцията да се води БДЖ към фалит. 
Част от мерките, които БСК предлага са:  Ускорено концесиониране на гари и гарови площи; закриване на неефективните линии; отдаване на концесия подръжката на влаковете, обслужването на пътниците, обслужването на определени линии и маршрути и др.; драстични съкращения на персонала в железниците, вкл. на основата на автоматизацията; ревизия на преференциите на различни категории клиенти – да се ограничат по време; Планиране на повече средства за модернизация и реконструкция на ж.п. системата в следващия планов период на ОП „Транспорт“; спиране на кражбите и разхищенията на средства и т.н.
При невъзможност за оздравяване на дружеството, да се върви към обявяване на  несъстоятелност без излишно наливане на допълнителни публични средства, разсрочване или опрощаване на дългове. БСК е убедена, че всякакви управленчески решения на ръководства на БДЖ, които не са обвързани с политическа подкрепа, ще изправят железницата пред риска на ликвидацията.




Прочетено: 5252 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
търговски център Vision Флора Бургас 2009 Казанчето, Странджа Welcome Дива свиня зад решека Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанище Приморско хотел приморец витраж3
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development