Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бенефис на Георги Калоянчев в Летния театър в Бургас



04 Юли 2012, Сряда



Бенефисен спектакъл в чест на големия български артист Георги Калоянчев – Калата ще се проведе в родния му град Бургас. Любимецът на публиката ще бъде почетен с най-ярката и незабравима своя роля, тази на Ганьо Балкански.

Култовата за няколко поколения български зрители театрална постановка „Господин Ганьо Балкански“, адаптирана от Георги Данаилов, под режисурата на Никола Петков и по музика на Юрий Ступел, ще бъде поставена този петък – 6 юли от 21.00 часа на сцената на Летния театър. В нея ще участват артисти от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и Драматичен театър „Невена Коканова“ – Дупница.
Интересно за бургаската публика е, че в коронната роля на Калата ще видим не друг, а синът му Ивайло Калоянчев. Героят на Алеко Константинов този път обаче не е онзи демонстративен простак и парвеню, а предпочита задкулисните борби и удари.
Актьорският състав се допълва още от добре познатия на публиката Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и спортната журналистка, телвизионна водеща и актриса Люба Пашова.
Още една голяма изненада очаква съгражданите на големия талант. В началото на спектакъла ще бъде излъчено поздравление от Калата към бургазлии.
Дали и как ще се справи с това огромно предизвикателство Ивайло Калоянчев, и което баща му толкова успешно е „преборил“ през 1985 г. , когато е поставена за първи път постановката „Г-н Ганьо Балкански“, гледайте в петък в Летния театър. Билети за спектакъла се продават само на ул. „Александровска“. Те са на цени от 6 и 8 лева.
Спектакълът гостува в родния град на колоса на българската филмова и театрална сцена Георги Калоянчев със съдействието на Община Бургас, Фондация „Алеко Константинов“ и Сдружение „За Княжево“.

Бенефис на Георги Калоянчев в Бургас



Прочетено: 5334 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите Фен над Ахелой pepi Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Весела Неизползваната жп линия в парк Лувъра, Париж - от Бутик камини Пони тоже кони Вече съм голяма Духовности
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development