Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Семинар в БТПП: Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия



12 Юни 2012, Вторник



Българската търговско-промишлена палата , Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур проведоха бизнес семинар на тема „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”. БТПП организира бизнес делегация до Сингапур

В БТПП се проведе бизнес семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия” с лектори от Европейската Търговска палата в Сингапур, Бизнес Федерацията на Сингапур и Министерството на икономиката, енергетика и туризма на Република България. Сингапур е на първо място по лекота на правене на бизнес в света според доклад на Световната Банка. Семинарът бе открит от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Той отбеляза подкрепата, която Европейската търговска палата в Сингапур оказва на европейските фирми в града-държава, като подчерта, че България трябва да се стреми към резултатите и условията за правене на бизнес в Сингапур.

Сътрудничеството между Българската търговско-промишлена палата и партньорите ни в Сингапур датира от 1984г., напомни председателят. БТПП ще поддържа постоянна връзка с Европейската търговска палата в Сингапур с цел увеличаване на успешните сделки.

Г-н Матео Вецози, изпълнителен директор на Европейската търговска палата в Сингапур информира, че представляват в Сингапур 1800 европейски фирми, които успешно развиват бизнеса си. Сред членовете на Европейската търговска палата са мултинационални компании и МСП.

Г-н Илия Деков, главен експерт в Министерството на икономиката, енергетика и туризма подчерта,че съществуват редица предпоставки и желание както от страна на български фирми, така и на фирми от Югоизточна Азия за задълбочаване на двустранното сътрудничество. Страните от АСЕАН са важни партньори на ЕС и в частност на България, отбеляза той. Сингапур е приоритетен търговско-икономически партньор за България в района на Югоизточна Азия, напомни г-н Деков. През 2011 г. АСЕАН е трети по големина външнотърговски партньор на ЕС. През изминалата година двустранната търговия на стоки и услуги между двете организации надхвърля 206 млрд. евро. Въпреки световната финансова криза, икономиките на държавите от АСЕАН отбелязаха значителен ръст през последните години. Сингапур е лидер в това отношение като през 2010 г. отбелязва ръст на БВП от близо 14.5 %. България би могла да играе ролята на врата за компаниите от страните от АСЕАН, които искат да навлязат на пазарите на съседните на България страни на Балканския полуостров, както и в други страни от ЕС. От друга страна, 600-милионният пазар на страните от АСЕАН предоставя добра възможност за експортно ориентираните български фирми, отбеляза представителят на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Г- н Кнут Унгер запозна участниците в бизнес семинара с изискванията за откриване на търговско представителство в Сингапур като отбеляза водещите позиции, които страната заема по отношение на конкурентоспособност и лекота на правене на бизнес.

Интересна бе и презентацията на г-н Мартин Уон, представител на Бизнес Федерацията на Сингапур. Федерацията представлява 18 400 компании и играе роля на мост между правителството и бизнеса. Сред важните сектори на икономиката в Сингапур са електрониката, био-медицината и нефтохимическата промишленост.

БТПП има договорни отношения от 1996 година с Фередацията на сингапурските производители, която е партньор на Европейската Търговска палата в Сингапур.

През първата седмица на октомври БТПП ще организира бизнес делегация до Сингапур с подкрепата на Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес Федерацията на Сингапур, за което бе отправено покана по време на семинара.



Прочетено: 5550 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi евро 2008 Американски Кокили за Строители Бургаският кей АРКУТИНО майк камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ pepi Spirit of Burgas Довиждане, лято! Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development