Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕК: Недоволните от расистки сайтове да се обърнат към правосъдието



11 Април 2012, Сряда


Автор: Детелина АВРАМОВА, студент БСУ

Говорителят на ЕК   Оливие Баи коментира темата

Европейската комисия призова днес недоволните от откриването на сайтове, свързани с прояви на расизъм и ксенофобия, да се обърнат към местното правосъдие, тъй като няма възможност за юридическа реакция от страна на европейските институции.
Говорителят на ЕК   Оливие Баи коментира темата, след като по-рано днес бе съобщено, че белгийската партия Влаамс беланг (Фламандски интерес) открива сайт, в който да се събират сигнали срещу незаконни имигранти. Говорителят заяви, че е редно недоволните във всеки подобен случай да се обърнат към местните съдилища, за да се прецени дали става дума за нарушение на националното законодателство. По неговите думи няма общоевропейски норми срещу расизма и ксенофобията, а отделните държави в ЕС са приели рамката на допустимите прояви. Не може да става дума за общи правила, на основата на които сайтове да бъдат затваряни, а книги и филми да бъдат забранявани, добави Баи.
Матю Нюмън, говорител на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг, коментира, че ЕК не може да поиска затварянето на даден сайт, а може да се намеси само при нарушаването на европейското право. Той съобщи, че през следващата седмица предстои да бъде оповестен доклад за спазването на европейското законодателство в отделните страни на ЕС.
Влаамс беланг започна от днес събирането на сигнали срещу незаконно пребиваващи в страната имигранти  , основно по повод злоупотреби със социалната система, работа "на черно" и извършване на престъпления. Цел на сайта е получените сигнали да бъдат предадени на полицията. Медиите в Белгия коментират, че новият сайт е вдъхновен от инициативата на холандската Партия на свободата, която в началото на годината откри електронна страница за събирането на сигнали срещу граждани от Централна и Източна Европа. Холандската инициатива получи вече критиката на ЕК и бе осъдена с резолюция на Европейския парламент.



Прочетено: 3722 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Изтравниче ФОН флора 2008 деца В очакване на жертвата лека вечер КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас 1 Конкурс прическа Бургас 2009 Странджа, Бръшлян
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development