Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ВОДАТА НА ЛЪДЖАТА Е СТАНДАРТНА!



27 Март 2012, Вторник



Отговор на този въпрос, на заседанието в сряда, на 21 март т.г. даде кметът на Община Айтос Васил Едрев.

Поводът беше питане на общинския съветник от ПП ГЕРБ Николай Колев, което ви цитираме дословно: „Каква е годността за свободна питейна употреба на минералната вода от чешма „Лъджата” в центъра на град Айтос?”
Последните микробиологични изследвания на минералната вода, течаща от чешмата за обществено ползване „Лъджата” /разположена в центъра на град Айтос/, извършени от акредитираните за това контролни органи от Регионалната здравна инспекция – Бургас ПОКАЗВАТ, ЧЕ ВОДАТА Е СТАНДАРТНА!
Основавайки се на тези резултати – отговорът е „НЕ Е ЗАБРАНЕНО” ползването на водата за питейни нужди на гражданите от минералната чешма „Лъджата”.
Кметът Васил Едрев направи уточнението, че най-новата проба на минералната вода от „Лъджата” е взета за изследване на 9 март 2012 година. Получените резултати от лабораторните анализи са отразени в протокол №ЗК-429/15.03.2012 г. на Акредитираната лаборатория от вид А, Лабораторен изпитателен комплекс РЗИ-Бургас.
В близките дни, Общинска администрация – Айтос ще извърши ежегодното почистване и дезинфекциране на резервоара, в който се събира водата преди да потече по чучурите на чешмата за обществено ползване. За тези свои действия Общинската администрация ще уведоми гражданите на Айтос предварително, чрез местните медии.
Сондаж „Лъджата” е представител на пукнатинно грунтовите /студените води/. Водата му е хидрокарбонатно - натриева. Каптирана е на 150 метра дълбочина.
Общинската администрация  напомня, че:
Член 26 от Раздел ІV на Наредба №1  на Общински съвет Айтос  за опазване  на обществения ред, околната среда и приветливия вид  на населените места  на община Айтос забранява незаконосъобразното пране и къпане на обществени чешми, каквато е и „Лъджата”. Нарушителите подлежат на санкция, съгласно Наредбата.




Прочетено: 12878 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пречиствател на въздух за стая с термометър Бургас само черноморец бургас Бодил край Ясна поляна парцалки 3 Бургаският кей ЛОНДОН Бургас, Богориди Алеята-Бургас Александропулис, юни.2007 Бургас, мостика Kapoto
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development