Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Екология, Здравеопазване // Малко Търново
рисунки, апликации, произведения от природни материали

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА



Ключови думи: странджа
26 Март 2012, Понеделник



Приключи финалният кръг от конкурса Странджа през моите очи и с децата от СОУ Васил Левски в Малко Търново.

В препълнената зала на читалището децата представиха своите творби – рисунки, апликации, произведения от природни материали, пяха автентични странджански песни, рецитираха стихове. Първи публиката в очароваха малките рецитатори, изпълнили с много чувство няколко поеми за Странджа, някои от които авторски. Децата продължиха с презентация за впечатленията си от Странджа и най-вече нейното крайбрежие, което имаха възможност да посетят през месец октомври по време на учебните пътувания за всички ученици от 1 до 8 клас на училището в Малко Търново.
Конкурсът и учебните пътувания бяха организирани от Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) в партньорство с Дирекцията на природен парк „Странджа” в рамките на проекта „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Оригинални приветствия към децата отправиха кмета на града, г-н Илиян Янчев, директора на парка инж. Стефан Златаров и норвежкият експерт Бьорн Арне Нес, който успя да впечатли децата не само с ниските температури в Норвегия, но и с това, че живее близо до Северния полюс и …Дядо Коледа.
Всяко дете, участвало в конкурса, получи от организаторите от БФБ еко-торбичка от плат с оригинални послания за Странджа, тефтерче и еко-химикал, а най-добрите бяха отличени с енциклопедии, книжки, шапки, моливници. Всички в залата получиха заночки за Странджа.
Празникът завърши с оригинална почерпка – ръчно изработени шоколадови бонбони с пълнеж от орехи и апетитни кексечета, приготвени специално за децата от жените от сдружение „Златното руно” – с.Звездец и Дирекцията на природния парк.
На финала организаторите от БФБ напомниха на децата, че е не е достатъчно само да обичаш природата и да й се любуваш, по-важно е какво можеш да направиш за нейното опазване, за да я има и като пораснат, и за да ни прави винаги щастливи. Децата от своя страна помолиха организаторите да не ги забравят и догодина отново да участват в такива конкурси и най-вече учебни пътувания – пожелаха си много нови срещи с българската природа.





ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА
Прочетено: 11412 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София пазач Димитър Николов закачалки 2 Созопол - пристан Kapoto Бургаският кей Камини CLAM МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. централна градска тоалетна старина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development