Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Питиета на изби край Бургас обраха наградите на Винария



Ключови думи:
19 Март 2012, Понеделник



Потребители избраха най-добрите храни и вина на изложения в панаира. Трима посетители спечелиха винени турове в СПА комплекс

В продължение на три дни посетители дегустрираха храни и вина, за да определят най-добрите български продукти, представени на изложенията „Фудтех“ и „Винария“ в Международен панаир Пловдив. За нас това е важна награда, защото показва как хората възприемат нашите напитки, каза представител на винарска изба при връчването на специалните грамоти за победителите в конкурса „Изборът на потребителя“.
    В класацията за бели вина първото място спечели „Черноморско злато – траминер, собствени лозя“, а второ и трето - „Вила Ямбол“ мускат и шардоне на „Винпром Ямбол“. Розе от същата марка стигна до трето място в своята категория. Втора позиция зае „Черноморско злато – розе гран при златен ритъм“, а първо - „Домейн Пещера розе“ на „Винпром Пещера“.
    Като най-добро червено вино потребителите определиха „Сталион класик“ на „Анжелус естейт“, следвано от „Токмакли – каберне фран 2011“ на фирма  „Тихомир Гюдженов“ и „Каберне совиньон гран при  златен ритъм“ на  „Черноморско злато“. Сред ракиите наградата грабна „Бургас 63 барел“ на „Черноморско злато“.
    Журито на публиката имаше трудната задача да определи и най-вкусните храни, произведени от участниците в изложбата „Фудтех“. Тук състезанието беше в седем категории.
    Най-оспорвана беше надпреварата в групата на месните продукти. В нея бяха отличени шунка на „Меском – Попов“ и салам „Амбарица“ на „Месокомбинат Асеновград“. Сирене от Сицилия стана победител в групата на млечните продукти. Други два италиански продукта – сладко от шамфастък и конфитюр за сирене, взеха награди в категория „Консерви“.
    Силна беше и конкуренцията сред производителите на лютеница. Според потребителите най-добри са „Едросмляна лютеница по селски“ на „Булконс Първомай“ и ситносмляната „Първомайска лютеница“ на „Консервинвест“.
    Печеният фъстък „Вата“ на  „Валентин Недев – ЕТ“ стана победител в категория „Ядки“, а кафето на фирма „Кафе Монти“ взе почетната грамота в групата „Кафе“. В раздела за сладкарски изделия най-много гласове събра саралия с шам фастък на веригата „Сладкарници Недим“.
    Конкурсът „Изборът на потребителя“ бе организиран от Международен панаир Пловдив и асоциация „Активни потребители“. Наградите бяха връчени на специална церемония на 17 март вечерта.
    Своите отличия получиха и победителите в конкурса за дизайн на опаковка и за експозиционен дизайн, организиран от Националната асоциация за дизайн и реклама,  Организацията за управление и защита на авторски права ИЗА-АРТ и Международен панаир Пловдив.
    В раздел „Експозиционен дизайн“ журито връчи голямата награда „Кристален тетраедър“ на „Винпром Пещера“ за нейния щанд на „Винария“, който бе дело на дизайнера инж. Димитър Дулев. Грамоти взеха винарска изба „Румелия“ и дизайнерът арх. Иван Андонов, фирма „Рубин“ и Борис Йорданов.
    В раздел „Дизайн на опаковка“ бяха отличени „Винал“-Ловеч и инж. Николай Димитров за серията опаковки на вина „Пазва“, „Домейн Бойар Интернешънъл” и арх. Емил Кожухаров“ за серията опаковки „Код“, „Едуардо Миролио“ и художниците Красимир и Даниела Трифонови за серията опаковки „История без край, „Трейс ипома“ и дизайнерът Александър Радославов за цялостно представяне на фамилия опаковки.
    Вихрен Велков от ресторант „Четири сезона“ на Новотел-Пловдив  мина успешно през всички турове  и стигна до първото място в регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“, който се проведе за първи път. Петрана Груева от ресторант „Рубаят“ и Веселин Денизов от „Форум“ бяха класирани съответно на 2-о и 3-о място. 14 състезатели се бориха за „Чашата на триумфа“ в надпреварата, организирана от Българската асоциация на сомелиерите и винарска изба „Катаржина Естейт“.
    Винени турове с дегустации и СПА процедури в 4-звезден хотел спечелиха трима посетители на международните изложения “Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“. Георги Стойчев от Пловдив заминава на 4-дневна почивка  за двама, на 3-дневен отдих ще се наслаждава Валентин Иванов от Хасково, а на 2-дневен тур отива пловдивчанинът Наско Михов. Наградите бяха осигурени от Международен панаир Пловдив, където се проведоха трите изложби в дните от 15 до 18 март. Тази година гостите бяха с над 30% повече в сравнение с миналата.

На снимките:

Somelieri-1      Участничка в регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“ показва умения за декантиране на вино. Надпреварата се проведе в Международен панаир Пловдив.

Somelieri-2      Претендент за „Чашата на триумфа“ определя цвета на виното по време на кръга за дегустации на регионалния конкурс „Най-добър сомелиер на България 2012“, който се проведе в Международен панаир Пловдив.





Прочетено: 8874 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
“Бакти+“ Препарат за септични ями димитров ден Кой си изгуби мидите? ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Цъфнали череши аз Конкурс прическа Бургас 2009 КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Конкур глазами зрителя моите цветя Връзка Краси
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development