Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Онлайн журналистиката



Ключови думи: онлайн журналистика
16 Февруари 2012, Четвъртък


Автор: Анатолия Луканова

Онлайн журналистиката е не само актуална тема за разискване, но и все по-обхватна и обширна. Днес тя е завладяла доста голяма част от потребителите на информация.

Привилегиите, които тя ни дава се оценят от всичко ползватели на мрежата. Неограничена памет, богати архиви, възможност за аудио и видео, звук и картина, лесен достъп, добро оформление и т.н.

Най - големият плюс на онлайн журналистиката е възможниосстта за обратна връзка, коментар, чрез различните форуми, които тя предлага. Така човек става по-деен и активен, поставя се пред проблеми, на които не е само свидетел, дава си и мнението. Това, което най-много ми харесва в нея е ,че поставя всички пишещи и публикуващи в нея на едно и също ниво.

Естественно има и своите недостатъци, но това е нормално. Такива например са : различното възприятие, което тя оставя в реципиентите, това е присъщо на всички медии, не само на тези в Интернет, следващия проблем, с който се сблъсква онлайн журналистиката е финансирането, а от там и по-малкото количество на специалисти и профисионалисти в тази област.

Проблем, който се среща още е и това, че не всички хора имат неограничен достъп до мрежата и то по всяко време. Все пак перспективата пред нея е положителна, с нарастващ ефект. Всички сме свидетели на нейното все по- голямо потребление и нарастваща нужда от нея. Мисля си, че тя няма да отстрани другата журналистика, но ще намали нуждата и потреблението и , след като за всеки ще е доста по-лесен и бърз начин да се запознават с всичко точно чрез онлайн журналистиката.


Прочетено: 16666 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
шарено килимче wellcome to bourgas Първа пролет наближава, кокичета в двора Spirit of Burgas Фотографи pepita Весела Приятелки в три цвята Аз флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development