Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско - конкурс за регионални вина



15 Февруари 2012, Сряда



Трифон Зарезан беше отбелязан в Приморско с конкурс за регионални вина

Още един общински пресцентър заработи активно - този на Община Приморско.

Конкурс за регионални вина в чест на Трифон Зарезан е начало на традиция в Ново Паничарево., Община Приморско. 11 местни винопроизводители премериха градуси.

Тричленно жури прецени всяко едно от участващите вина по цвят, бистрота, аромат, основен вкус и остатъчни нотки. Най-добро за 2012 се оказа виното на Тодор Димитров, а Тодор Акнаполиев и Димитър Георгиев си поделиха второто и третото място. Кметът на община Приморско- д-р Димитър Германов бе специален гост на конкурса. Д-р Германов с удоволствие се включи в журирането на участващите в конкурса вина и сподели пред присъстващите амбициите на местната власт максимално да стимулира частните производители на вино в региона, както и да оказва навременна подкрепа в прилагането на добрите европейски практики. Освен, че в района на Приморско се отглеждат най-добрите български сортове десертни и винени лозя, голямото количество слънчеви дни в тази част определя и висок захарен градус на гроздето. Така лозарите в Приморско могат да се похвалят с отлични условия за добиване на продукция на световно ниво. Именно заради високите качества на виното от този район, според експерти е възможно в най-скоро време Приморско да регистрира местни марки бутикови вина.

Освен член на журито, кметът д-р Димитър Германов бе и избраникът на местното горско стопанство да извърши ритуалното зарязване на лозите. Плодородна и успешна година пожела на присъстващите д-р Германов. Тържества в с. Веселие продължиха празника на лозарите. Малко по-късно в Приморско бе организирано ритуално шествие. Десетки граждани се стекоха в местността Узунджата, където в лозовите масиви на известния винар Атанас Киров традицията за честване на Трифон Зарезан беше спазена.  Честта да извърши празничната резитба се падна на секретаря на общината Мария Георгиева.



Прочетено: 5026 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лятната естрада в Морската градина Конструкция Заслон в местност Силкосия pepi пътят за никъде витраж3 аЗ В  АНГЛИЯ жажда за светлина БГ СМЕШКИ Изпращане... Люцерна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development