Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Какви са днешните тийнейджъри и каква е младостта им спрямо тази на родителите им



13 Февруари 2012, Понеделник


Автор: Елиза Шуманова,. студент БСУ

Много от сегашните родители на тинейджъри се притесняват, че децата им като влязат в най-сложната възраст от живота на човек, започват да се държат прекалено разюздано и могат да допуснат фатални грешки.

Много от сегашните родители на тинейджъри се притесняват, че децата им като влязат в най-сложната  възраст от живота на човек, започват да се държат прекалено разюздано и могат да допуснат фатални грешки. Друго притеснение е, че днешното поколение изобщо не е като преди 20-30 години и се държи в пъти по-лошо. Но забравят какви са били и те на тази възраст... Дали са били по-добри и сдържани,или напротив, има много мнения по този въпрос.
Ето някои от тях:
Тайра Парклър-Поуп - автор в здравната секция на списание "New York Times" цитира няколко изследвания, според които тийнейджърите през 80-те години на 20 век, тоест сегашните притеснени родители на юношите, са били доста по-палави, отколкото днешната младеж.
Консумацията на алкохол сред подрастващите в момента е към 40%, докато през 1980 г. данните са сочили, че 70% от тийнейджърите употребяват спиртни напитки.
С пушенето положението е подобно - сега всеки пети признава, че е пушил цигари, докато през 80-те това е било всеки трети.
Положението с употребата на марихуана обаче, е по-различно като тя е по-разпространена сред днешните тийнейджъри.
Проучванията в сферата на интимните отношения също са обнадеждаващи. През 1988 г 38% от девойките и 50% от момчетата са били сексуално активни, докато сега процентите изглеждат така - 27% при момичетата и 28% при момчетата.
Разбира се, големата заплаха за децата сега родителите виждат в Интернет и неспособността да защитят децата си в дигиталното пространство.
Юношите стават все по-информирани и във все по-ранна възраст се сблъскват с неприятни и неподходящи за тях гледки, лесно и удобно достъпни в интернет. Според някои изследователи обаче високата информираност на децата не винаги е за лошо и може да има своите положителни страни.
Според д-р Дана Бойд дори до известна степен е по-добре децата да разберат за секса и наркотиците от картинки и видео в интернет, когато родителите им са в съседната стая, отколкото от първо лице в задния двор на училището.
Истина е че, всичко зависи от индивидуалното възпитание, което детето е получило и географския регион, който населява.
 Обаче в чужбина е различно от нашата старана,тук нещата са много по-сериозни, и тревожни, статистиките са само малка част от самата действителност.
  Мнения и изследвания съществуват много но за съжаление в нашата страна със всичките неподходящи неща за тази възраст - наркотици,алкохол, порнография, които дебнат от всякъде, трудно може да им се даде правилно и морално възпитание, и да ги опазим.
тийнейджъри, родители, алкохол, интернет, наркотици



Прочетено: 4350 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
На Вая pepi ЦЪРКВА Салат дьо Шоп камини всичко за отопланието Конкурс прическа Бургас 2009 Списание Влъхвите Созопол Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас хотел приморец Международен Семинар на фризьорите София ФОН
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development