Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас // Арт
Изложбата откри меценатът Стефан Корадов

Пепа Седларска завърши годината с изложба



03 Януари 2012, Вторник


Автор: Петя ЯНАКИЕВА
Източник: в-к Фактор

„Нося у мен флумастер и пастел, ако нямам, червилото влиза в действие. Син грим и червило винаги трябва да имам в чантата. Искаш ли нещо да кажеш, нищо не може да те спре”, казва Пепа Седларска.

http://factor-bs.com/news-21808.html

Двама бивши областни управители уважиха изложбата на шефката на градската галерия

„Нося у мен флумастер и пастел, ако нямам, червилото влиза в действие. Син грим и червило винаги трябва да имам в чантата. Искаш ли нещо да кажеш, нищо не може да те спре”, казва Пепа Седларска.

Откровението, че макиажът е идеално средство да се улови мигът на вдъхновение, директорката на Градската художествена галерия прави самостоятелната си изложба „Зимни импресии”. Така подобаващо изкуствоведката, която цяла година говори за достойнствата и недостатъците на художниците, слага точка на културния изложбен календар. В личен план проявата пък е първа самостоятелна за Седларска от пет години насам.

Експозицията в галерия „13-то стъпало” показва 39 картини. Цялата изложба, замислена от месеци, е подчинена на рисунката. „Нещо правено а ла прима, набързо със смесена техника, това е водещо в рисунката, линията, не живописването с цвят. Галерията е такава, излагат се повече снимки под стъкло”, отново се вживява в ролята на критик Седларска, а после като автор отсича, че повече такава изложба няма да прави, защото едно е с няколко големи масла да напълниш залата, а съвсем друго да я населиш с малки картинки – всяка отделен свят. Рисунките й са импресии – натюрморти, портрети, абстракции. Най-новите са отпреди 3 месеца, а има и такива, които са правени преди десетилетие.

Изложбата откри меценатът Стефан Корадов. „От мен не може да се очакват думи за перспективи и композиции, предпочитам да говорим за изкушението от изкуството и любовта”, каза той. Гръмогласно думите му продължи художникът Евгени Халачев. С чаша вино в ръка, той се обърна към Седларска и  я похвали: „Досега мислех, че само можеш да говориш за изкуство, а сега показа, че може и да го правиш.” След откриването Корадов се оказа в компанията на Любомир Пантелеев. Докато разглеждаха платната, двамата бивши областни управители дълго си говориха, изглежда не само за изкуство.



Прочетено: 17300 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол Довиждане, лято! Кокили за Строители и Атракции БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Първа копка Черноморец-Поморие GRAPHILLA 2009, Бургас Художник Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Pepi Българско село
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development