Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Озонотерапия в МБАЛ Дева Мария, Бургас



23 Декември 2011, Петък



В Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ Дева Мария Бургас се въвежда озонолечение.

Озонолечението е модерен неоперативен метод на лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. В Болницата е доставен един от най-съвременните апарати за производство на озон-кислородна смес с точна концентрация и дозировка.
Опорно-двигателният апарат на човека  системно е подложен на напрежение и пренапрежение, което води до  остри или хронични болезнени възпалителни и дегенеративни промени в ставите (артрити, артрози), ставните връзки (лигаментити, периартрити), мускулните сухожилия (тендовагинити, инсерционити, епикондилити), междупрешленовите дискове (дископатии, дискови хернии), както и радикулити, неврити, плексити.
Най-често и с най-голям успех озонотерапията се прилага при лечение на дисковите хернии и техните усложнения. Инжектирането е еднократно и под рентгенов контрол.
Принципно озон-кислородната смес се инжектира вътреставно, околоставно, окологръбначно или в огнището на възпалителния процес. При дискова херния се инжектира директно в междупрешленовия диск. Тази медицинска процедура трябва да се извършва от квалифициран лекар, който определя дозировката според медицинската индикация и пациента. Лекарският екип на Ортопедичното отделение притежава необходимата квалификация. Инжектирането е безболезнено и без странични усложнения. Не се налага болнично лечение.
Озонът има мощно обезболяващо и противовъзпалително действия, добър метаболител регулатор, значително подобрява микроциркулацията, регенерацията и ревитализацията.
Озонотерапията допринася за значително повишаване на качеството на живота и подобряване на работоспособността.


Прочетено: 4314 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджански извор Животът продължава Воробей от страха полез на стенку Йоан Костадинов Пречиствател на въздух за стая с термометър Pepi ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ димитров ден пчела НЕБЕСЕН ПОГЛЕД АЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development