Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

112, антикорупция, Бургас



11 Декември 2011, Неделя



В ситуация на корупционно поведение от страна на държавни и обшински служители в Бургас - сигнализирайте на телефон 112

Подкуп, пари, престъпление и нарушаване на закона са асоциации, с които учениците от Бургас описват явлението корупция.

В Бургас по повод Международния ден за борба с корупцията Константин Гребенаров и Златина Дукова, говориха открито с деца по темата „Корупцията като обществено явление”.

Преподаватели бяха подготвили казуси по картини, изобразяващи корупционни действия, като задачата на учениците и гостите бе да разпознаят сферата, в която се извършват те, както и по какъв начин може да бъдат предотвратени.

Част от децата споделиха примерни ситуации, в които те или техни близки са били потърпевши от такива действия, отправен бе и въпроса дали е възможно корупцията да се изкорени из основи.
В отговор на тяхното питане областният управител Константин Гребенаров сподели, че за съжаление явлението съществува много назад във времето във всички държави и ако не може да бъде изкоренено, то трябва да бъде сведено до границите на поносимите за обществото норми.  Гребенаров акцентира колко е важно от най-ранна детска възраст у хората да бъде формирано антикорупционно поведение и нетърпимост към корупционни практики.
„ Единствено едно зряло и развито общество може да се противопостави на това явление, което днес учениците много точно описаха като престъпление. Ето защо изцяло подкрепям инициативи като днешната, в която можем открито да поговорим с децата по тази наболяла в обществото ни тема. Когато хората не се страхуват да говорят, когато знаят към кого да се обърнат, когато се противопоставят, ето така мисля, че могат да бъдат решени проблеми като този с корупцията”, коментира областният управител.
Попаднат ли в ситуация, свързана с корупционно поведение, да сигнализират веднага на телефон 112, призова учениците Комисар Калоян Калоянов, зам.-директор на ОД на МВР
Участието в открития диалог е част от инициативите на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, свързани с по-голяма публичност и прозрачност в работата на държавните институции




112, антикорупция, Бургас

112, антикорупция, Бургас

112, антикорупция, Бургас
Прочетено: 6352 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Нова професия това си е моята приятелка Етнографски музей Бургас място и за влюбени Разоран двор, угар xx Spirit of Burgas лека вечер Bulgarian Airlines...ама в Кайро Флора Бургас 2009 братска дялба
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development