Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отборът на ПМГ Бургас отново с отличия



02 Декември 2011, Петък



В отбора Математическа гимназия Бургас са от 11 и 12 клас, и ръководители от ПМГ и БСУ.

ПМГ получи купа за второ място в комплексното класиране на  състезанието PUMaC, организиран0 от университета в Принстън.

Ученици от 11 и 12 клас на математическата гимназия се завърнаха от САЩ. Давид Койчев, завоюва медал и пето място в индивидуалното класиране в раздел Теория на числата. В раздел Алгебра отличен резултат е показал и Росен Рачев, също от 12 клас, който се нарежда десети от над 300 участници. 

На състезанието в Принстън изискването е максимална ефективност за минимално време, а точки се дават само за верен отговор. Така обикновена техническа грешка или моментно невнимание може да струва много.

Състезанието е разделено на четири компонента- Power test, който се получава и решава 5 дни предварително; индивидуално представяне по две теми и отборен тест. Така надпреварата започва много преди участниците да са стъпили на американска земя, често с теми, неизучавани в учебния материал. Тази година предварителният тест е бил на тема проективна геометрия, където бургаските матемтици „отвяват” конкуренцията и печелят първото място. В Принстън, състезанието започва от втория компонент- индивидуалното представяне. В него всеки участник избира 2 теми от обявени 4- геометрия, алгебра, комбинаторика и теория на числата, като за всяка тема се дава по един час, а почивката между двете е само пет минути. Математическият маратон продължава с отборен тест едва 15 минути след индивидуалното състезание. Той включва 27 задачи и трае 25 минути. Резултатите от четирите компонента формират комплексното класиране, където бургаските математици са изпреварени единствено от отбора на многомилионния Пекин.

Следващият понеделник учениците от ПМГ ще се срещнат с областния управител на Бургас Константин Гребенаров, а в сряда ще ги поздрави в кабинета си и кметът на града Димитър Николов.



Прочетено: 14462 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Неизмазана тухлена селска къща Етнографски Музей БУРГАС Гъбките Ловец, авджия Алекс евро 2008 Цветы луговые До другото лято Театър за драма. опера и балет, Бургас Духовности Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development