Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Слънчев бряг реши проблема с електроснабдяването преди началото на сезона



Слънчев бряг реши проблема с електроснабдяването преди началото на сезона
Ключови думи: Слънчев бряг, подстанция, туристически сезон, туристи
29 Май 2011, Неделя


Източник: Борд на директорите на Слънчев бряг АД

Хотелиери търсят изкуствен скандал с държавата, твърдят от Борда на директорите на Слънчев бряг АД

През това лято туристите в Слънчев бряг, а и по цялото Южно Черноморие, няма да търпят неудобства от ненадеждното и често авариращо през миналите години електрозахранване. На 29 май в най-големия ни курортен комплекс бе открита реновираната подстанция „Слънчев бряг”, в срок е приключила и рехабилитацията на електропроводите 110 kv „Галатея”, „Ветрен” и „Ахелой”. До 20 юни ще бъде открит и 1 трансформатор от новата подстанция „Хелиос” в района на с. Кошарица, която ще прибави мощност от още 16 мегавата. Така, според изпълнителният директор на Националната електрическа компания /НЕК/ Михаил Андонов, безпроблемното протичане на активния туристически сезон ще бъде гарантирано на 100%. Всички подобрения в електропреносната мрежа НЕК извършва със собствени средства.
До сега само в района на Слънчев бряг компанията е вложила над 8.6 млн. лева.
НЕК покри представата ми за това, каква трябва да е отговорността на държавата към потребителите от туристическия бранш, каза при откриването на реновираната подстанция в Слънчев бряг Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. Според министърът,  години наред ЕВН е поемала тежестта на безотговорното отношение на предишното ръководство на НЕК, което е неглижирало проблемите в туризма.
„През този туристически сезон Слънчев бряг очаква 10-12% повече туристи спрямо миналия, и аз се радвам, че след многобройните дебати, настояване от наша страна и от страна на община Несебър, държавата пое своя ангажимент и осигури нормални условия за летуване в комплекса”, каза изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Мария Михалева.  Ръководството на акционерното дружество, стопанисващо курортния комплекс, насочва усилията си предимно към осигуряване на условия за безпроблемно протичане на туристическия сезон – подобряване на инфраструктурата, създаване на организация, ред и сигурност в курорта.
Въпреки, че новите електрозахранващи съоръжения осигуряват летуването на техните туристи, от Съюза на собствениците не пропуснаха случая на официалното им откриване да ангажират вниманието на министър Трайков с исканията си, обслужващи предимно частните интереси на ръководството на му. Да поставят ултиматум и да заплашат със стачка, ако исканията им не бъдат изпълнени. За пореден път те се обявиха открито против реда и сигурността в курорта, като пожелаха да няма организация, която да ги съблюдава. Независимо от факта, че криминалните сводки вече започнаха да се изпълват с информации за инциденти с туристи от комплекса. Съюзът на собствениците иска ликвидацията на „Слънчев бряг” АД – дружество, чийто мажоритарен дял /75%/, е собственост на държавата, и което е създадено, за да регулира процесите в курорта, да защитава държавния и обществения интерес, за да няма тук хаос и беззаконие.
Бордът на директорите на „Слънчев бряг” АД намира твърденията на Съюза на собствениците, че плащат два пъти инфаструктурни такси за измамни. Инфарструктурни такси те плащат само на акционерното дружество, а на общината - дължимите данъци и такса смет. Собствениците на хотели в комплекса са длъжни да плащат инфраструктурните такси  по силата на приватизационните договори, но много от тях не го правят и вече  дължат огромни суми на държавата.  Те се обявяват против всяко въвеждане на ред в комплекса, защото това накърнява личните им интереси, които обаче са в противовес и на застроителните планове и на законите в държавата. Всяко въвеждане на правила за търговия и услуги, оставя под заплаха техните незаконни постройки, издигнати върху паркингите на хотелите им в нарушение и на приватизационните договори. Лишава ги и от възможността да искат от държавата, в лицето на акционерното дружество, нови паркоместа, за които да не заплащат нищо.
Определени членове на Управителния Съвет на Съюза на Собствениците се обявяват против въвеждане на норми за паркиране, против пропускателни пунктове, против всичко, което би прекъснало хаоса и възможността за безконтролно, а по някога и не до там законно печелене на пари.   



Прочетено: 6104 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас BSB Конкурс прическа Бургас 2009 Алеша Созопол. морето wellcome to bourgas Инкубатори за люпене на яйца димитров ден Бургас, мостика Бургас, ФЛОРА 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development