Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Айтос спечели областното състезание на младите огнеборци,



ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ, Млад огенборец
Ключови думи: Айтос, Бургас, огнеборци, противопожарна, пожарна, млад огнеборец, ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ
20 Май 2011, Петък



Участваха осем младежките противопожарни отряди Млад огнеборец от Бургас


За девети пореден път отбор “Орел 160” от СОУ «Н.Й.Вапцаров» - Айтос спечели областното състезание на млади огнеборци, проведено днес на градския стадион в Айтос. Участваха осем младежките противопожарни отряди Млад огнеборец от следните училища :
1.СОУ “ Н. Й. Вапцаров” гр. Айтос
2.ОУ „Христо Ботев” гр.Бургас, кв. „Долно Езерово”
3.ОУ „Св.Св.Кирил и Методии” гр.Равда, Община Несебър,
4.ОУ “Хр. Смирненски” гр. Карнобат
5.СОУ “Иван Вазов” гр. Поморие
6.СОУ “Н. Й. Вапцаров” гр. Царево
7.СОУ Св.Св.”Кирил и Методий” гр. Средец
8.СОУ “ Н. Й. Вапцаров” гр. Приморско
Всички млади огнеборци от област Бургас се състезаваха в дисциплините «Бойно разгръщане на състезателна пътека» и «400 м. щафетно бягане с препятствия», основни за пожарна безопасност. Взискателно жури оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилното изпълнение на действията и преодоляване на препятствията. Състезанието завърши с победа на отбор «ОРЕЛ-160» на СОУ «Н.Й.Вапцаров» гр. Айтос, които се класираха за следващата фаза - републиканските състезания през м. юни в курортен комплекс «Албена», където ще представят Бургаска област.
    Наградите на  победителите връчи председателя на общинския съвет на гр. Айтос госпожа Зейджан Али. Втори, с минимална разлика,  се класира отбора на ОУ «Христо Ботев» гр. Бургас, кв. «Долно Езерово», а третото място завоюваха младите огнеборци от СОУ «Св.Св. Кирил и Методий» гр. Средец.
    На събитието присъстваха още Директорът на ОДМВР комисар Милен Димитров, секретарят на община Средец госпожа Ирина Тодорова, Директорът по образование, култура и спорт на гр. Айтос г-н Диню Динев, Управителят на фирма «Пожарна сигурност» Павлин Бшнаков, спонсори на състезанието и др.
    На състезанието бяха представени резултатите от целогодишните занимания на клубовете «Млад огнеборец». Обучението в тях се провежда от инспектори и младши инструктори «Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност» при Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението. В продължение на няколко месеца децата съчетават обучение и забавление и придобиват полезни умения да се грижат за своята безопасност и за безопасността на другите.
                        

ОБЛАСТНО УПРАВЛЕНИЕ ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ
И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО – БУРГАС



Прочетено: 8786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лувъра, Париж - от Бутик Китен нощувки и квартири на ниски цени РК Мандарин Нова професия Бургас, ФЛОРА 2009 Синята пеперудка Черноморец Бургас обход в търсене на храна Жълто подрумиче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development