Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Имаме нужда от световен парламент



15 Май 2011, Неделя



В обяснението на вота си, българският евродепутат от Групата на ЕНП Мария Неделчева припомня, че Генералната Асамблея на ООН разреши Европейският съюз да говори с един глас по време на нейните заседания.

На пленарна сесия на ЕП в Страсбург беше гласуван доклада на испанския евродепутат Мария Муниз Де Уркиза "ЕС като глобален фактор: неговата роля в многостранни организации". Докладчикът подчертава в документа ролята на ЕС в системата на ООН, международните финансови институции, многостранните организации за сигурност, дипломацията на най-високо равнище, както и в други многостранни организации.

„Вече представителите на високо равнище ще могат да предават призивите на ЕС в най-голямата международна организация. Решението представлява много важен напредък към прилагането на Лисабонския договор. Но това не е достатъчно! ЕС има нужда от истинска стратегия, за да може да приложи ефективно правомощията, които са му дадени от Договора от Лисабон. Дали ще става дума за Съвета за сигурност, за Съвета по правата на човека, за НАТО, за Г-20 или за СТО, ЕС няма право да остава безгласен”, изтъква Мария Неделчева.

Евродепутатът вижда ролята на ЕС като водеща в изграждането на един световен парламентаризъм. Ето защо подчертава, че дипломацията на високо равнище е естествено нужна, но тя трябва да се съгласува с народите, за да бъдат истински представлявани в ООН.

„Съществуват парламенти като Европейският парламент, регионални парламенти като Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС. Днес имаме нужда от един световен парламент”, настоява българският евродепутат.

Мария Неделчева отправя призив към Върховния представител Катрин Аштън да отстоява позициите на ЕС и да работи активно за това, гласът на гражданите на Европа и нейните представители да се чува.



Прочетено: 5114 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков аз Приморско бял минзухар hannah montana Фотографи бургаска среща производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Роза
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development