Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Предизборни ремонти в Бургас



подлез, Бурга, ремонт, хидроизолация, подлези бургас
Ключови думи: подлез, Бурга, ремонт, хидроизолация, подлези бургас
06 Май 2011, Петък



В прослава

Веднага след премахване на прогнилия окачен таван, стартираха и строителните дейности по отстраняване на основната причина, поради която най-големият пешеходен подлез в Бургас – „Янко Андонов”, се превръща в корито при всеки дъжд, който се изсипе. Спешният ремонт бе разпореден от кмета Димитър Николов след десетки жалби на търговци и жители от комплексите „Изгрев” и „Зорница”. Повече от 30 години не е правена дори частична реконструкция на пешеходното съоръжение.
Зейналата огромна пукнатина на асфалта на бул. „Никола Петков” и нарушената хидроизолация под него са предпоставка дъждовната вода редовно да наводнява подлеза и го прави невъзможен за преминаване.
Ремонтните дейности включват демонтаж на старата и прогнила хидроизолация, фрезоване на асфалта, премахване на старите бордюри и тротоарни плочки, почистване на отворената фуга между двете носещи греди в мястото на теча, запълването й с битум, смяна на нарушената хидроизолация с нова 3-пластова и възстановяване на острова и пътната настилка.

За окончателното и трайно прекратяване на наводненията, освен амортизирания уличен участък над подлеза, ремонт ще претърпи и островът между двете платна за движение.

Освен на пътното платно над подлеза, ремонт се извършва и вътре в него. В момента работници демонтират от тавана старото и неработещо осветление и полагат конструкцията на новия окачен таван. Свалени са и изпочупените охранителни решетки.

Дейностите, които предстои да бъдат извършени включват още подмяна на ел. инсталацията, боядисване на стените, отстраняване на графитите от стените, нови осветителни тела, отпушване на шахтите и нови отводнителни решетки. Всички магазини в подлеза ще бъдат боядисани и освежени от самите наематели.
Средствата за ремонта са осигурени от Община Бургас.

Пешеходният подлез е единственият, който свързва двата бургаски комплекса „Изгрев” и „Зорница” и именно поради тази причина оттам ежедневно преминават много хора. Той е построен преди близо три десетилетия и оттогава не му е правен ремонт.

Години наред състоянието му се влошаваше, а честите наводнения и липсата на каквото и да било осветление, ставаха причина за кражби и нападения над минувачите и търговските обекти, намиращи се в него. Десетки са жалбите подавани от граждани относно критичното му състояние, но без резултат до този момент.

За безопасност на минувачите и търговците, ще бъдат възстановени и металните врати на 4-те входа на подлеза, които ще бъдат заключвани в полунощ и отключвани рано сутрин.




Подлези бургас

Подлези бургас

Подлези бургас

Подлези Бургас

Подлези бургас

Подлези бургас
Прочетено: 7082 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ ПЕПИ Пролет, кокичета деца Конкур глазами зрителя созопол Коктейл Ремонтира носачи BMW съботно кафе Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development