Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учредиха секторен консултативен съвет Машиностроене



28 Април 2011, Четвъртък



На 27 април 2011 се учреди Секторен консултативен съвет Машиностроене. Този съвет ще утвърждава препоръчителните професионални стандарти в сферата на машиностроенето и ще разработва и предлага политики и стратегии за пазара на труда на секторно ниво, ще приема препоръчителни социално-осигурителни прагове за бранша и ще прави предложения за актуализиране на националния класификатор на професиите и длъжностите.

Работата на съвета ще се координира от Българската браншова камара „Машиностроене”, член на БСК. Съветът се състои от представители на работодателските и синдикалните организации от сектор „Машиностроене", Националната агенция за професионално образование и обучение, учебни заведения, подготвящи кадри за сектора, и фирми, в които предстои пилотно да бъдат въведени модели за оценка на компетенциите на персонала. За председател на съвета бе избран Илия Келешев – председател на ББК „Машиностроене”.
Секторният консултативен съвет „Машиностроене” се изгражда в рамките на проект „Разработване и внедряване на Информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони", осъществяван от Българската стопанска камара в рамките на ОП „Развитие на човешките ресурси" в периода 2009-2013 г. Проектът предвижда за целите на разработването, внедряването и поддържането на информационната система за оценка на компетенциите на работната сила да бъде изградена национална мрежа от референтни звена, позиционирани в 20 браншови и 10 регионални бизнес организации. Дейността на референтните звена ще бъде подпомагана от консултативни съвети, в които ще участват представители на всички заинтересовани за развитието на пазара на труда страни - работодатели, синдикати, административни структури, научни и учебни институции.
До момента консултативни съвети са създадени в секторите металургия, електротехника, електроника, дървообработване, месопреработване, туризъм и машиностроене. Останалите 13 секторни консултативни съвети ще бъдат изграждани през следващата календарна година.
В приветствие към участниците в учредителното събрание изпълнителният председател на БСК Божидар Данев изтъкна, че сектор „Машиностроене” има голям потенциал и значение за българската икономика. Той изрази надежда, че работата на учредения днес съвет няма да се ограничи само в рамките на проекта, а ще продължи и след 2013 г.
Повече за целите и резултатите от дейността по проекта на БСК до момента можете да научите на адрес http://www.competencemap.bg/ . Също там можете да намерите снимки от учредяването на СКС „Машиностроене”.


Прочетено: 4220 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
обход в търсене на храна Един рицар в Париж от Бутик За Майсторите!!!!!!! Пристанище Созопол Бургаски залез.JPG Графила 2009, Бургас Черноморец Бургас ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Мото клуб Индивид в Червено море отбор
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development