Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Натискат университетите за въвеждането на онлайн обучение



28 Април 2011, Четвъртък


Източник: Дарик

Образователният министър Сергей Игнатов съобщи, че върху университетите ще се окаже натиск да въведат онлайн обучение за студентите, което да позволи на учащите да работят по време на следването.

 За тази цел вече са договорени 10 млн. лева от еврофондовете, с които ще бъдат финансирани програмите. Това стана ясно при откриването на кандидатстудентската борса за младежи от български произход от Молдова и Украйна.

Всяка година около 400 студенти от българската диаспора в чужбина се приемат за обучение в страната като държавата отпуска стипендия в размер на 90 лева. По време на кандидатстудентската борса финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че се обмисля повишаване на стипендията, но отказа да посочи с колко и откога.

Пред младежите образователният министър Сергей Игнатов обясни, че по време на следването повечето студенти и учат, и работят. По тази причина се налага университетите да въведат онлайн обучение. „За студентите ще се промени това, че те ще могат да наблюдават лекциите на своите преподаватели в интернет, ще могат чрез своя компютър да влизат в библиотеката на университета и да четат препоръчаната литература, ще имат на разположение тестове и обучителни материали. И най-важното - ще се увеличи контактът им с техните преподаватели”, коментира Игнатов.

От своя страна финансовият министър съобщи, че обмислят различни варианти, които да помогнат да студентите да имат доходи по време на обучението си. След въпросите на младите хора към образователният министър беше и дали в университетите има корупция. „В самите университети също да се създадат възможности за работа, нещо, което в САЩ го има от много време и работи много добре. Тогава работата може да е свързана с о голяма степен и с това, в което се обучават”, каза Дянков.

Вицепремиерът пък призова младите хора да сигнализират в образователното министерство, ако в някой университет им искат пари извън студентските такси. „След като има живи хора, има и корупционен натиск. Дори и в гробището има корупция. С крайна сметка положението не е по-лошо отколкото в останалите страни”, заяви още просветният министър.

http://dariknews.bg/print_article.php?article_id=706870



Прочетено: 5042 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цвете Тройката, паметника Парк в Бургас, Младежки дом Раковини във въздуха Черноморец Бургас витраж3 ФАРА НА АХЕЛОЙ Флора Бургас 2009 АЗ Бургаският кей розичка бургаска среща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development