Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: Посланикът на Южна Корея ни хареса



Посланикът на Южна Корея у нас Негово Превъзходителство Чън Би-хо направи официално посещение в Бургас
Ключови думи: Стефан Минчев, Димитър Николов, Бургас, Община Бургас, Посланик Южна Корея, корупция, бизнес
16 Април 2011, Събота


Автор: Стефан Минчев

Преди 5 и повече години ме посъветваха да не се занимавам с бизнес в Бургас, защото има много корупция.

Посланикът на Южна Корея у нас Негово Превъзходителство Чън Би-хо направи официално посещение в Бургас. Кметът на Бургас го запозна с възможностите на града, с неговия потенциал, и отправи покана към корейския бизнес да се възползва от тях.
„Преди 5 и повече години ме посъветваха да не се занимавам с бизнес в Бургас, защото има много корупция. Днес виждам как сте променили нещата към добро и вече нямам такива притеснения”, заяви Негово Превъзходителство Чън Би-хо.
По време на разговора си с кмета той очерта основните интереси на предприемачите от неговата страна, свързани с България. Това са изграждането на паркове за производство на енергия от възобновяеми източници, производство и сглобяване на електромобили, участие в модернизация на пречиствателни станции и съоръжения във водния сектор, участие в строителни проекти в областта на железопътния и морския транспорт.
Димитър Николов даде на госта си информация за новите индустриални зони на Бургас и го запозна с възможностите за реализация на местни проекти чрез публично-частно партньорство.
Негово Превъзходителство Чън Би-хо показа интерес към модернизацията на Пристанище Бургас. Заедно с кмета Николов бе договорено посещение на екип специалисти от бургаския порт в едно от най-големите пристанища на Южна Корея – Инчеон. Там бургазлии ще се запознаят с опита на корейските си колеги и ще могат да презентират пред местния бизнес възможностите на Пристанище Бургас.
В средата на месец май в НДК, София, ще бъде открита изложба – традиционна корейска живопис. Кметът и посланикът се разбраха Бургас да бъде вторият български град, който ще я види.
Чън Би-хо се оказа любител на археологията. Той спомена, че през 2012 или 2013 година тракийските златни съкровища на България ще гостуват в Южна Корея за 6 месеца. Дипломатът покани Бургаския археологически музей да се приседини към тази изложба с малка своя експозиция.


Прочетено: 3478 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пази се Конкурс прическа Бургас 2009 хубава вечер Best friends Wall! ХРИСТИ Машините на Леонардо Sunrise бункер Духовности къща на 20км от бргас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development