Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Хора
В Бургас зелените сърца бият по- силно, убеден е чиновникът

Андрей Рунчев: Жоро Танев ще ни подкрепя от небето



Андрей Рунчев позира пред флага на Нефтохимик
Ключови думи: Георги Танев, Нефтохимик, Андрей Рунчев, фен клуб
09 Април 2011, Събота


Автор: Кирил Евтимов
Източник: Bourgas.Org

След трагичната гибел на бившият собственик на Нафтата, даваме думата и на редовия запалянко, членът на Управителния съвет на фен-клуба на Нефтохимик Андрей Рунчев. Бургазлията разкрива пред нас, мнението на феновете за Жоро Танев и какво да очакват от любимия си отбор в близко бъдеще.

-    Здравей, нека да започнем с новината за кончината на Георги Танев?

-    Наистина много неприятна история, бих казал безумна случка, при която настъпи смъртта на един млад човек, със семейство и невръстно дете. За съжаление се получи така, че и аз самият бях един от първите, които научи за тази трагедия поради естеството на работата ми. Не разбирам как все още има хора, които безрасъдно вадят нож и отнемат живота на отсрещният човек, независимо дали има агресия и саморазправа – грешката е непоправима. Сега този човек / убиеца/, който е дощъл да си търси щастието в Бургас трябва дълги години да лежи в затвора за своето деяние.

-    Какво беше мнението на феновете за Жоро Танев?

-    Вижте, Жоро Танев беше противоречива личност, но почти всички фенове са му благодарни за това, че в един труден момент, когато зависеше нашето бъдеще въобще като футболен клуб, той подаде ръка и успяхме заедно да съхраним клуба и да възстанови школата. Неслучайно онзи ден поднесохме венец от името на феновете на гроба му в знак на почит и благодарности, а на мача с Димитровград имаше транспарант в негова памет. Също така публикувахме крaтък анонс на нашият официален сайт neftochimic.eu. Жалко, че не доживя да види любимият му отбор отново в А група – една наша обща мечта! Въпреки всичко, смятам че някъде отгоре ще продължава да стиска палци за Нефтохимик.

-    Продължава ли Нефтохимик да се бори за промоция в по-горния ешелон?

-    Разбира се. Поздравявам отбора на Ботев Пловдив,който е сигурен участник догодина в по-горният ешелон, но ние твърдо ще се борим до последно за 2-рото место, което евентулано ще ни даде право на бараж, чрез който да продължим участието си в професионалният футбол. Да ви кажа честно, а и мнението на всички е такова, ни омръзна да обикаляме немили-недраги по разни стадиони около Бургас като домакини и да играем някои селски мачове/ без да обиждам отборите/, в които просто да броим головете.

-    А при евентулна промоция, дали Нефтохимик ще има сили да играе успешно в Б група?

-    Наистина в днешните времена е трудно, виждаме и колко отбори издишат финансово. Имаме уверението на собствениците и мениджъра, че се работи и мисли в перспектива. Стадиона е проблем, лиценз за алтернативните в Бургас са немислими на този етап, ние показахме,че можем да съберем публика немислима и за мачове в А група на уникалния мач с Ботев. Нашият дом е стадион Нефтохимик в Лазур, независимо от неприятният му цвят в момента. Боята не може да задуши духът на зелените победи от близкото минало. Естествено са нужни и футболисти, защото и сега ветераните са най-добрите в отбора, но те не биха могли да се борят успешно при други условия. Някои от младите имат потенциал, но там думата имат от спортно-техническият щаб. 

-    Според теб какви са краткосрочните цели на Нефтохимик?

-    Победи в мачовете до края на сезона с поглед към евентуално участие в бараж и промоция. Преди броени дни след победа на Родопа се класирахме за полуфинал за Аматьорската купа и ще гоним финал и спечелването и, колкото и нереално да е звучало преди да се борим за такъв вид трофей. Но все пак такива са реалностите и ние приемаме това. Също така е много важно за нас да се реши проблема със стадиона, който евентуално ще играем в бъдеще. Тук очакваме новите собственици, дано и с помоща на Община Бургас да намерят най-добрия вариант за нас – не е нужно постоянно да повтаряме, те футболните фенове са наясно, че насила хубост нестава – реалността в Бургас е такава, че само с пари не става, трябва и сърце, а в Бургас зелените сърца бият по-силно!




Прочетено: 10568 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
5
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
тия бански нищо не скриват... Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 pepi централна градска тоалетна pepi Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Весела аз флора 2008 Декабрь 2017 года
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development