Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Протест Кауза БУРГАС. Покана от Ваклин Стойновски



30 Март 2011, Сряда



Компенсиране поскъпването на живота в страната чрез социални мерки на местната администрация

Утре, 31.03.2011 г. от 18:00 пред сградата на община Бургас, ще се проведе обявеният в началото на месеца организиран, политически протест.

Политическите искания са за промяна на приоритетите в местната политика на Бургас.

По света има "бананови републики". Правителството обяви България за "картофена република". Управниците в София са си проблем за цялата държава. Ние протестираме срещу местната администрация в Бургас. Предлагаме алтернатива в местната политика.

Искаме социални придобивки и финансови облекчения за бургазлии.
Искаме цялостното поскъпване на живота в страната да бъде компенсирано на местно ниво от управляващите в град Бургас.
Настояваме парите, които хората допълнително харчат за поскъпналите стоки от първа необходимост да бъдат компенсирани чрез намалянето на местни данъци и такси. Настояваме за намаляне на размера на глоби в Бургас, които са по-високи, в сравнение със столицата.
Настояваме цените на услугите, които предоставя община Бургас, да бъдат намалени или направени безплатни, по примера на съседни общини.
Всички искания в протеста бяха представени на вниманието на съгражданите ни през последния месец, като част от моята заявка за кметския пост в Бургас на предстоящите избори.
Всички искания в протеста са били предложени и аргументирани от мен чрез докладни записки до Общински съвет Бургас, в качеството ми на общински съветник.
Всяко искане е било съпроводено с предложено решение на проблема и алтернатива.
Исканията са основа на една социално ориентирана програма за различно управление на Бургас, а не уличен популизъм.
Сега на площада, чрез протестен митинг ще покажем на управляващите, че в Бургас има алтернатива.

Всички искания ще бъдат оформени в подписка, която ще бъде приложена към нови докладни записки към Общинския съвет - Бургас. Знаете, че някой от моите предложения бяха отхвърлени само с няколко гласа и подписите на съгражданите ни могат да мотивират част от управляващото мнозинство да спре упорството си.
 
В митинга, участие са заявили структурите и симпатизанти на ПП "Бургас" от всички съставни селища и квартали на Община Бургас. Отделно има много обаждания и декларирани симпатии, както и заявено присъствие от обикновени наши съграждани, които не са съгласни с настоящата политика в страната и града ни.
Очакваме над 3'000 бургазлии да ни подкрепят в този ден. МВР и компетентните органи са уведомени и очакваме съдействие за спокойно провеждане на митинга.

Имаме обаждания от редица организации и личности в Бургас, които ще присъстват на протеста, солидаризират се с исканията ни, но желаят да запазят собствена политическа идентичност.
Приканвам всички партии в политическия спектър ляво-център да ни подкрепят за този протест. Исканията ни са за социално ориентирана политика в Бургас.
Заедно можем да го постигнем.
 
С Уважение,
Ваклин Стойновски



Прочетено: 3954 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Kapoto Бургас., ФЛОРА 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Кокили за Строители и Атракции Глухарчета витраж1 Казан за топло Етнографски музей Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development