Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Бургас // Несебър // Поморие
Започват реконструкцията на пътя Слънчев бряг – Бургас догодина

Ще реконструират пътя Слънчев бряг – Бургас догодина



Слънчев бряг, Бургас, Ахелой, Поморие, Несебър, път, ремонт на пътя
Ключови думи: Слънчев бряг, Бургас, Ахелой, Поморие, Несебър, път, ремонт на пътя
21 Март 2011, Понеделник


Източник: в Фактор

Финансирането за реконструкцията на пътя Слънчев бряг – Бургас е осигурено.

Финансирането за реконструкцията на път I-9 „Слънчев бряг – Бургас” е осигурено. Същинското изграждане на проекта ще започне през средата на 2012 г. Това стана ясно от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на актуален въпрос от групата на народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас, съобщиха от прсцентъра на партията.

Движението по път I-9 „Слънчев бряг – Бургас” целогодишно е изключително интензивно. През летния сезон по него преминават над 30 000 автомобила, а през останалата част от годината около 20 000 дневно. Недостатъчния му габарит затруднява движението, както на гражданите, така и трансфера на туристи от Летище Бургас до курортите на север от града.

“В летния период сме свидетели на ежедневни задръствания по целия път, най-вече в района на Ахелой и Поморие. Строителството на четирилентов път между Бургас и Слънчев бряг е започнало още преди 5 години и според нас от изключително важно значение е реконструкцията му”, отбеляза водачът на групата бургаски депутати Димитър Бойчев.

“Реконструкцията на път I-9 „Слънчев бряг – Бургас” е от изключително важно значение както за гражданите от региона така и от целия туристически поток. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и съответно Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) отчита това и по този проект работим приоритетно.

Инвестиционният проект е започнал с извършването на реконструкция на пътен участък от Несебър до Равда. Договорът за строителство е подписан през 2007 г. На 23.12.2009 г. за обекта е подписан Акт 15. Поради незавършени отчуждителни процедури не може да бъде подписан Акт 16. Към настоящия момент актуваните и сертифицирани видове строително-монтажни работи за този участък са за 7 375 000 лв.”, се казва в отговора на министър Плевнелиев.

От думите му стана ясно, че същевременно са проведени процедури и са избрани изпълнители за изготвянето на идейни и технически проекти за следните обекти:

1. Участък Кошарица - Несебър

2. Обход на град Ахелой

3. Обход на град Поморие

Проектите са разгледани от Техническия съвет на Областно пътно управление в Бургас. Проектите за инженерните мрежи се изготвят в момента и се очаква да бъдат изготвени през този месец.

Това, което предстои да се направи, е изготвянето на  проекти за реконструкция и удвояване на пътя “Слънчев бряг – Бургас” на следните участъци:

1. Изграждане на второ пътно платно от края на обход Ахелой и началото на обход Поморие.

2. Изграждане на второ пътно платно от края на обход Поморие до кв. Сарафово.

По отношение на необходимостта от провеждане на отчуждителни процедури обектите могат да се разделят по следния начин:

1. Обходи на Ахелой и Поморие (трасето преминава изцяло по нов терен, предимно земеделски земи)

2. Участъци, които предстои да бъдат реконструирани (в кадастралните карти е резервиран терен за удвояване на пътя и отчужденията ще бъдат незначителни)

3. Отчуждението в участъка с Акт 15 от Несебър до Равда

Министърът съобщи, че за решаване на тези проблеми със заповед на УС на АПИ е създадена работна група от експерти, които трябва да представят план за провеждане на тези процедури и график със срокове за изпълнението.

http://www.factor-bs.com/news-18786.html



Прочетено: 6490 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Бургас и Леонардо Роза моите цветя ФАРА НА АХЕЛОЙ Първа пролет наближава, кокичета в двора Мото клуб деца Община Бургас врабец Египет
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development