Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Надеждите на Община Бургас



Бургас, ремонт на Алкесандровска,. Тук не се вижда
Ключови думи: бургас, ремонт, Александровска, Богориди, веселина илиева
08 Март 2011, Вторник


Автор: bourgas.org
Източник: pointburgas.com и лигата на умопомрачените

Бургас. Малко ще са свидетелите, които ще помнят вчерашната пресконференция на Община Бургас, на която вкупом се пънаха тристранно -  управленци, изпълнители и обещатели.

Силно се надяваме да доживеем онова прекрасно време, в което нашият прекрасен град ще бъде отново разкопан. 30 години поне ще са нужни за възстановяването му от сегашния ремонт , за да започне следващият. Като направим сметка - ако сме сега на 25 години и джапаме по маратонки из калта, то ще имаме цели 30 години, в които да ходим с токчета, излъскани чизми, и други екстри. На 55 години ще сме отново като на 25 и вече няма да ни пука - ни дали ще носим токчета, нито пък дали е кално. Тогава ще сме някъде из Карибите на онези островчета, които ще си купим.

И така, от http://pointburgas.com/ и разказват, че от Общината се надяват поне 30 години да не се налага разкопаване на центъра на Бургас. При това - надява се Главният архитект Веселина Илиева. Симпатичната архитектка заявила това на пресконференция по проблемите на течащият (според нас е кофти  превод на current) ремонт на ул Александровска. Според нас проблеми няма - има кал, и времето не се съобрази с г-жа Илиева.

Прекрасно е, че подземната инфраструктура по Александровска, част от Богориди и прилежащите по-малки улици е напълно обновена.  Ние точно това казваме, когато искаме да замажем: информационната инфраструктура на вашия сайт е напълно обновена. Цялата тази инфраструктура е скрита от армиран бетон с дебелина 10 см и ... а иди доказвай.

Понеже е 8 часа и започват БТВ новините, то надолу е 1:1 с това на поинт-а

“Натоварването на пешеходната зона е изчислено като за нормална транспортна улица. Защото може вслучай на природно бедствие или инцидент да се наложи влизането на тежки автомобили. Един противопожарен автомобил, например, тежи 32 тона.”, подчерта проектантът арх. Петко Йовчев.

Той опроверга твърденията, че не е решен добре въпросът с оттичането на повърхностните води, като посочи, че в момента канализационните решетки са повече, отколкото са били преди ремонта, а и дренажната система работела добре.

Шумно дискутираните в общественото пространство нови плочки пък били без конкуренция по качество и цена, която била под 50 лева за квадратен метър с включена доставка и поставяне.

По думите на арх. Йовчев анализ на независима българска лаборатория показал, че въпросните плочки – произведени в Турция по немска технология и с немско оборудване – са с мразоустойчивост 50 пъти над родния стандарт. Гаранционният им срок е 10 години, а истинският им цвят ще се види едва след приключване на строителните работи и почистването на пешеходната зона.

Въпросната зона, с обща площ над 21 000 квадратни метра, трябва да бъде напълно готова до края на месец април, посочи Петър Илиев, директор на “Трейс-Бургас” – изпълнител на проекта. Неустойка за всеки ден забавяне заплашва фирмата.

Илиев обаче се съгласи с общинския съветник Ваклин Стойновски, че би могло да се направи повече за комфорта на пешеходците, газещи в калта на строителния обект.

Сегашният проект обхваща само част от пешеходните зони в центъра на Бургас, които са обща площ над 70 000 кв. м. Ако бъде намерено финансиране, ще бъдат модернизирани частта на “Александровска” от пл. “Тройка” до бул. “Сан Стефано”, ул. “Богориди” до Морската градина и пр.

Бургас, поглед отгоре

Тук слагаме една снимка, която Милен преди време направи за нас и не знаем защо всички я крадат, обаче ... ще яхнем метлата. БНБ Бургас - поглед отгоре



Прочетено: 21896 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
566
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
2 изгрев бл.29 вх.7 къща над р-нт камини Бургас, Богориди, 2003 морето в началото на новата година небе pepi самотна обитателка Фотографи Извор на Марина река Следобедно кафе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development