Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ива Владимирова - Родословното дърво и раждането на една картина



Ива Владимирова
Ключови думи: Ива Владимирова, изложба, галерия Сезони, живопис,
07 Март 2011, Понеделник



Театрална пиеса в живописни образи. Място на действие- Галерия „Сезони”, от 10.03.2011 до 23.03 2011 г.

Действията довели до създаването на картината, са се разигравали в пространството на художествено-творческия процес, който се развива в природния пейзаж, обстановката на пленера, студиото на художника, различните изложби.

Ива Владимирова е родена в гр. София. През 1985 г. завършва живопис в Националната художествена академия в класа на проф. Иван Кирков. Работила е повече от 22 години като преподавател във ВИАС, Частната академия „Жул Паскин”, СХУПИ, 12 СОУ „Иван Асен” в София. От 2003 работи като преподавател по живопис към департамент „Изящни изкуства” и „Дизайн и архитектура” в Нов Български Университет.
Има 17 самостоятелни изложби в България, Париж, Виена, Братислава, Трогир, Берлин, Прага. Участва в над 60 колективни  художествени изложби в София, Каварна, Пловдив, Оряхово, както и в Сърбия, Македония, Хърватия, Щвейцария, Австрия, Франция, Чехия.
 Нейни творби притежават НХГ, галерии в Силистра, Кърджали, Пловдив, Русе, както и частни колекции в България, Сърбия, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина, Швейцария, Австрия, Франция.
Ива Владимирова участва активно в художествените изложби и пленери, както у нас така и в Сърбия, Хърватска, Македония и други страни.

Театралната пиеса „Родословното дърво и раждането на една картина”
От гледната точка на  художника:
1. действие
 Отдавна имах идея в образи живописни, като в театрална пиеса, да разкажа  историята за създаването на моя картина. Да фокусирам внимание върху картини, които стават причина за нейното раждане и се явяват като родословно дърво. Също да покажа различните етапи на изграждане, в периода на нейнoта създаване, които са под окончателния слой. Драматичен екшън, в който главни герои са художника и рисуваната от него картина, създадена в различни периоди от време.   
                      
2. действие
Преди няколко години на един пленер по живопис, проведен в синята Далмация, ме поканиха на друг - по керамика в планинския пейзаж на „Горски Котър”, Хърватска. Бях въодушевена, привличаше ме керамичното изкуство. После се отзовах на неговата напълно непозната територия и се изправих пред задачата, какво да направя. Избрах да направя пейзажа на насреща в глина, нещо като скулптурен релеф, който впоследствие покрих с глазури. Моите хърватски приятели ме консултираха и помогнаха за изваждането на релефите от пещта, оставам с  голяма благодарност.                                    

3. действие
Като се завърнах в България, започнах. Работих върху  живописна картина търсейки адекватно изображение на вълнуващата ме идея. В изложбата представям историческите слоеве, заснети от мен с дигитален фотоапарат, които бяха жертвани от мен, в интерес на цялата картина.

Ива Владимирова, галерия Сезони, живопис

„Мисля, че живописта е някак пренебрегната, публиката се ориентира към шокови и стресови въздействия. Понякога стойностни и духовни картини се отминават, зрителя не се задържа, и така изгубва възможността да съзерцава и да усети заложеното послание в произведението. Струва ми се, че една от целите на живописта като изобразителен език, е да осъществява диалог. Показвам на тази изложба, живописни образи, които вече не съществуват, за да покажа какво прави понякога художника, за да намери адекватна изразна форма и да  осъществи диалог със зрителя.

Нека да гледаме повече и по-дълго произведенията на творците, останалото ще проявят нашия божествен дух и сърцето наше, със своята една човешка половина, а другата неземна.”   



Прочетено: 9798 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ Водорасли Аквасорс Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Декабрь 2017 года Катедрала в Париж от Бутик хотел приморец Флора Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Флора Бургас 2009 Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development