Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Царево
Общото мнение е, че добивът на нефт в морето ще навреди сериозно на рибарството и туризма

В Царево не искат нефтени сонди



22 Февруари 2011, Вторник


Източник: Agro.bg

Общото мнение е, че добивът на нефт в морето ще навреди сериозно на рибарството и туризма

Община Царево ще обжалва пред Върховния административен съд концесията за проучване и добив на нефт и природен газ в зона Блок 1-14 в Силистар, решиха съветниците от местния парламент. Този участък е с размери 115 на 130 километра от континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България от Резово до Бяла.
Съветниците смятат, че проучванията за нефт и природен газ в морето засягат интересите на местните жители и преди да издаде разрешение, правителството трябва да се допита до тях. Общото мнение е, че добивът на нефт в морето ще унищожи природата в региона и ще навреди сериозно на рибарството и туризма.
Позицията на кмета и общинските съветници съвпада със заявената такава на природозащитните организации. Те припомнят, че Царево е в екологично чист район, защитен от Природен парк „Странджа” , а в него са обособени 5 резервата, 12 защитени местности и 17 природни забележителности.


Прочетено: 4343 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб pepi Инкубатори за люпене на яйца Spirit of Burgas ГРОБИЩЕН ПАРК от прозореца Първа копка Долно Езерово Казанчето, Странджа ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Светла Пролет, кокичета сред тухли Аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development