Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Очите с условна присъда за незаконно оръжие



28 Ноември 2007, Сряда


Автор: Ирина ГЕНОВА
Източник: вестник Фактор



Софийският районен съд осъди на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок Димитър Желязков-Очите за незаконно притежаване на пистолет и пълнител с патрони.
При проверка на автомобила на несебърския бос на 2 февруари 2004 г. при резиденция Враня бяха открити три газови пистолета, преработени в бойни. Оръжията могат да стрелят боеприпаси, в които има сачми. Това стана ясно от балистичната експертиза, изготвена по делото. Експертите установили, че при изстрел от упор с иззетите пистолети - два "Адлер" и един "Валтро", могат да се получат смъртоносни увреждания. Преработените газови пистолети могат да стрелят с така наречените "змийски патрони", които обаче не се продават легално. 
Другите двама подсъдими по делото - бодигардовете на Желязков - Гочо Карагочев и Христо Широков, също получиха по година условно с 3-годишен изпитателен срок. От изпитателния срок на Желязков ще му бъде приспаднато времето, през което е бил в ареста. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.
Това е второ разглеждане на делото. За пръв път процесът протече пред Софийски градски съд в началото на март 2004 г. Митьо Очите тогава бе осъден условно на година и половина. Тази присъда бе обжалвана, крайното решение на съда излиза на 26 февруари 2005 г., а наказанието е намалено на 3 месеца затвор условно. Мотивът е, че оръжието не е преправяно и затова осъждат Очите само за притежанието на боеприпаси - 4 бр. патрони, калибър 35, снарядени със сачми. И тази присъда бе отменена, а делото се върна в съда, който вчера се произнесе отново.
В момента Очите и негови хора са с постоянна мярка "задържане под стража" в Бургаския затвор. Те са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Ако Очите бъде признат за ръководител и организатор на групата, може да получи до 15 години затвор.
Миналата седмица от прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство срещу несебърския бос и групата му е приключило. Материалите от разследването са събрани в 34 тома, а данните от СРС са описани в над 40 папки.
Вчера наблюдаващият делото прокурор Светозар Костов отново потвърди пред национална телевизия, че Очите е подготвил оферта от 100 хиляди лева за съдия, който го освободи от ареста.



Прочетено: 2884 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълто подрумиче деца Welcome Великолепието на Париж от Бутик фонтанът на площада Първа копка Долно Езерово Лампа братска дялба Морска градина Бургас http://rosengeorgiev.com Флора Бургас 2009 Графила 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development