Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фронтът на Димитър Николов от ГЕРБ



07 Септември 2007, Петък


Автор: Иван Трифонов
Източник: вестник Фактор

Костов дойде в Бургас със нашия депутат Светослав Малинов, в средата е общинската шефка на ДСБ Таня Рускова

И Иван Костов дойде на крака, за да му каже “да”

Бургаската структура на Демократи за силна България /ДСБ/ даде подкрепата си на кандидат- кмета на ГЕРБ Димитър Николов.  Така, единствено тук и в Пловдив Иван Костов се ангажира лично с кандидат на Бойко Борисов. Хората на бившия Командир обаче са му поставили две условия -  да заяви желание да бъде подкрепен публично на общо събрание на организацията, и второ - да не води листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници. Николов се е съгласил.
“Отказът ми да бъда в листата е знак на уважение към партиите и организациите, които ще ме подкрепят. Освен това е въпрос и на морал да не съм едновременно кандидат за кмет и кандидат за общински съветник. Изцяло съм се концентрирал в кампанията, за да обединя хората, които искат да сменят настоящия кмет Йоан Костадинов",  обяви пред медиите  Николов.
Иван Костов му отвърна така: “В негово лице виждаме мажоритарна кандидатура, която дава възможност за промяна в модела на управление на Бургас. Този модел трябва да бъде променен, общината има нужда от това и то е видимо".
Първоначалното намерение на костовистите  било да се явят с обща листа за общински съветници със СДС. Впоследствие обаче ръководствата на двете партии  решили да се състезават поотделно за места в местния парламент. Първо СДС обяви подкрепата си за Николов още преди две седмици.
Бургаски граждански контрол обяви в понеделник, че става част от широкия фронт на Николов, съобщи и председателят му Недялко   Кирезиев, един от главните водачи на протестите срещу разбитите улици миналата пролет.
“Димитър Николов е единствения човек, който може да донесе   промяна. Ние ще дишаме във врата на всяка власт, но сме сигурни, че  той ще отстоява интересите на гражданите", каза Кирезиев 
Николов, който е издигнат за кандидат за кмет от ГЕРБ има официалната подкрепа и от Сдружението на таксиметровите компании .
"Ще спра безсмислени кърпежи  на улиците на парче в рамките на общината. Асфалтирането на улиците ще бъде районирано на зони и професионално ще се полага асфалта по бургаските квартали", категоричен е Николов. Гражданите ще контролират качеството на ремонтите, защото в началото и края на всяка ремонтирана улица ще има телефонен номер и адрес на фирмата, отговорна за обекта. По този начин ще мотивираме активната гражданска позиция. Ще искам одит на общинските фирми и структури, за да се засили ефективността в работата на общината. Външни фирми ще извършат ревизията, а избирането им ще стане с конкурс. Проверките ще бъдат максимално точни и безпристрастни и аз ще съм първият, който ще обяви резултатите от тях. Като част от идеята за прозрачна община ще бъде и проследяването на оползотворените средства, дошли от международните фондове.  Фирмите, осъществяващи некачествени ремонти ще бъдат санкционирани с тежки глоби. При повторни нарушения контрактите  им ще бъдат прекратявани. Имам екип от архитекти и строителни специалисти, които разработват проекти за големи инфраструктурни обекти в Бургас. Те ще облекчат транспортния трафик и увеличат пешеходните зони. Проектите ще бъдат презентирани по време на предизборната кампания пред бургаската общественост.
Ще изтупам праха от папките с общински инфраструктурни проекти, защото е крайно време в Бургас да започнат да влизат пари от Европа!

Плановете за “Бургасбус"

Общинската фирма “Бургасбус" ще се превърне в най-добрия обществен транспорт. Твърдо съм решен чрез различни финансови инструменти да привлека средства, за да се развие и разшири тролейбусната линия в града, а  в бъдеще и в някои квартали. Тя не трябва да бъде обект на частни интереси, нито пък да се концесионира и приватизира. Това ще стане чрез увеличаване на работните заплати, купуването на нови автобуси със задължителна климатизация. По този начин ще стимулираме училищата да ползват услугите на “Бургасбус" за екскурзии като модерни и надеждни. Няма да подлагаме на риск превоза на бургаските деца, поверявайки ги на външни и непроверени превозвачи. Имам много идеи, свързани с “Бургасбус" и бих се радвал да ги споделя и с работещите там.

Сибирска рецепта срещу мързеливи чиновници 

Димитър Николов смята да копира кмета на сибирския град Мегион - Александър Кузмин. Той, още с влизането  си в кабинета, съставил списък от изрази, които да бъдат забранени за общинските чиновници. По този повод Николов изпратил e-mail на Кузмин, в който го поздравява за начинанието. Забранените фрази са 27, сред които са и изразите “не знам" и “не мога".
Николов предлага на далечния си колега да му предостави правата за тази интересна реформа, за да я въведе в общинската администрация в Бургас след изборите наесен. Успоредно с това, Николов се ангажира всяка година да изпраща на автора на идеята отчет за добрите управленски практики, които са се получили вследствие от нововъведението на руския млад кмет.
“Идеята на Кузмин ми допадна, тъй като тя съвпада с вижданията ми за пълна прозрачност и въвеждането на експертност в работата на общинската администрация в Бургас", заяви Николов. В писмото си до руския градоначалник той изразява желание след като стане кмет, в удобно за него време да го покани в Бургас, за да разкрие потенциала и възможностите на Бургаски регион.
Николов му предлага и идеята да се създаде международен сайт, на който да се качват добрите управленски практики на ниво местна власт.


С какви имоти и пари влиза във властта

 

В тази кооперация на ул."Абоба"14Б живее четиричленното семейство Николови,  апартаментът им е на втория етаж, под него е булченски магазин

Димитър Николов е първият кандидат за кмет в тази предизборна  кампания, който отговори на журналистическата гилдия в настояването й всички да обявят имотното си състояние преди да влезат във властта, за да се види дали са станали по-богати и по-бедни след 4 години.  В прессъобщение до медиите, разпространено от щаба на Николов, се прави уговорката, че описаното имущество в всъщност не е изцяло на кандидата им, 50% от него са на съпругата му Гергана Николова, тъй като са придобити след сключването на брака им, от който имат две деца.
“Притежаваме със съпругата ми Гергана апартамент от 89,6 кв. м. в ж.к."Лазур" на ул. “Абоба"14Б. В село Ветрен, община Бургас имам етаж с площ 115 кв. м. от къща с прилежащ двор от 470 кв. м. , придобити като наследство от родителите ми.
Притежаваме със съпругата ми и дворно място в с. Росеново, община Средец с площ1240 кв. м. , жилище в Созопол с площ 46,5 кв. м. и двуетажна вила в село Велика, община Царево, разположена в двор от 890 кв. м. Имаме три леки автомобила - “Пежо 206", “Опел кадет" и “Лада самара", се казва в декларацията.
Черното “Пежо" - най-новият автомобил на Николов, с който той обичайно се придвижва обаче е в ремонт. Затова тия дни той се вози в скромен фолксваген, предоставен от една от фирмите, които ръководи.
Кандидат-кметът на ГЕРБ е управител на фирма “Комунално-битово стопанство" ООД, която е със 75 служители и има основна дейност туризъм, туроператорство и инвестиционна дейност. Седалището и управлението й са в Бургас на ул."Шейново"3, ет.2. 100%-ов собственик на тази фирма е “Европа 5"ООД, чието седалище е на същия адрес, сочи нашата справка в информационната система ДАКСИ. Приходите от продажби за 2006г. на “Комунално-битово стопанство"ООД са 1 млн. лв.
Николов има 50 %  дялово участие във фирма “Европа 5" ООД, тя се занимава с търговия и инвестиционна дейност. Съдружникът му с останалите 50% е Симеон Николов Симеонов, който няма родствена връзка с ексмитническия директор и настоящ общински съветник Симеон Георгиев Симеонов, става дума за съвпадение на имена, уточниха от щаба на ГЕРБ.
Доходите на Димитър Николов като физическо лице през последните три години се движат между 50 и 80 хиляди лв. годишно. За тези три години за тях той е платил 40 хил.лв.данъци. Няма спестявания в банки. Парите му били пръснати в различни кредитни карти и сметки и са общо 25 хиляди лв. Обслужва кредит от 100 хил.лв., отпуснат му от банка за ремонт на жилище, който с днешна дата е малко повече от 60 хил.лв.
“Фирмите, в които съм бил или съм съдружник, управлявал или управлявам,  никога не са имали съвместна дейност с Община Бургас, не са печелили договори по Закона за обществените поръчки, възлагани от Община Бургас, не са печелили каквито и да било търгове и конкурси, обявявани от Община Бургас", каза Николов
Той обещава още, че ще напусне фирмите си след като спечели кметските избори. Законът не изисквал това да стане още по време на регистрацията за участие във вота.



Прочетено: 17531 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
578
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас pepi Флора Бургас 2009 Елена жълто през деня не трябва да спиш! Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Конструкция pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development